OVO SU NAMIRNICE KOJE MOŽETE DA ZAMRZNETE

09.04.2020 | AKTUELNO | Pregleda: 817 | Autor: | 0

Da ne biste morali svaki dan u prodavnicu u vreme koronavirusa, sir, jaja, mleko i hleb čuvajte u zamrzivaču

Da ne biste morali svaki dan u prodavnicu u vreme koronavirusa, sir, jaja, mleko i hleb čuvajte u zamrzivaču.

Jaja
Cela jaja ne mogu se zamrzavati, ali ako imate kalupe za mafine, možete u svaki stresti sadržaj jednog jajeta. Stavite ih zatim u zamrzivač i kada se dobro zalede prebacite u plastičnu posudu. Kada želite da ih koristite, kalup stavite u vruću vodu i ostavite osam minuta.

Sir
Sir možete zamrznuti u komadu ili ga prethodno izrendati, pa zamrznuti. Sve vrste sira od mocarale do parmezana mogu se čuvati u zamrzivaču, ali se to odnosi samo na čvrste sireve.

Mleko
Mleko je takođe među namirnicama koje se mogu zamrznuti, a nakon odmrzavanja ga je potrebno dobro promućkati. Takođe, nemojte bocu/posudu u kojoj ga zamrzavate naliti do vrha.

Hleb
Hleb je potrebno zamrznuti kada je svež, možete zamrznuti ceo ili ga prethodno iseću na kriške.

Čokolada
Čokolada ne sadrži mnogo vode, tako da se neće prominiti mnogo kao ostale namirnice koje se zamrznu i odmrznu. Stavite čokoladu u frižider nekoliko sati, a potom u zamrzivač. To će pomoći da se temperatura ne spusti naglo, a time se smanjuje mogućnost promene ukusa, a neće se pojavljivati ni bele mrlje.

Pirinač i pasta
Teško je proceniti koja je količina pirinča i paste dovoljna za obrok. Sledeći put kad napravite previše, tu količinu nemojte baciti nego je zamrznite. Stavite je u tepsiju, a potom u zamrzivač, Kada se zamrzne, premestite je u drugu posudu. Odmrzavajte tako što pastu ili pirinač prelijete vrelom vodom i prokuvate.

Jogurt
Moguće je, ali ne sa svim vrstama. Prvo zamrznite malu količinu jogurta da biste videli kako će se ponašati nakon odmrzavanja.

Komentari (0)

Ostavite komentar

PRODAVNICA BR. 1

Maksima Gorkog

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace), Beograd

  011/245-07-82
  radnim danima: 8h-20h,
  subotom: 9h-15h
  Pogledajte na mapi ovde
PRODAVNICA BR. 2

Brankova

 • Brankova 16, Beograd

  011/328-35-07
  radnim danima: 9h-18h
  subotom: 9h-15h
  Pogledajte na mapi ovde
PRODAVNICA BR. 3

Stand Magicnog bilja u TC Stadion

 • Zaplanjska 32 (TC Stadion), Beograd

  064/643-30-55
  svim danima 10h-22h
  Pogledajte na mapi ovde

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem