ČAJ OD KAMILICE ČUVA JETRU

25.03.2020 | AKTUELNO | Pregleda: 764 | Autor: | 0

Svakodnevno konzumiranje čaja može da pomogne u prevenciji bolesti najvažnije „laboratorije organizma”, ali i da spreči nastanak kancerogenih ćelija

Svakodnevno konzumiranje čaja može da pomogne u prevenciji bolesti najvažnije „laboratorije organizma”, ali i da spreči nastanak kancerogenih ćelija.
Velikom broju ljudi širom sveta svake godine dijagnostikuje se rak jetre, a istraživanja su pokazala da se usvajanjem zdravih životnih navika rizik od nastanka bolesti jetre može drastično smanjiti.
U ovom istraživanju učestvovalo je sto trinaest osoba koje ne pate od raka jetre i dve stotine osamdeset i šest sa benignim bolestima jetre.
Nakon upoređivanja rezultata upitnika, uzimanja u obzir godina, pola i indeksa telesne mase, rezultati su ostali isti: svakodnevna konzumacija čaja od kamilice pomaže kod smanjenja rizika od nastanka raka jetre, ali i drugih bolesti jetre.
Osobe koje piju čaj od kamilice dva do šest puta nedeljno, imaju za 70% manji rizik od nastanka abnormalnosti jetre, a trideset godina redovnog ispijanja čaja od kamilice dodatno smanjuje rizik, čak na 80%. Čajevi uopšte, ne samo čaj od kamilice, mogu da pospeše celokupno zdravlje organizma jer sadrže jedinjenja koja imaju protivupalno i antioksidantno delovanje.

Čaj od kamilice blagotvorno deluje na kožu
Kamilica je jedna od najznačajnijih lekovitih biljaka za negu kože i kose. Svako ko nekoliko puta dnevno ispira lice ili telo čajem od kamilice, već drugog dana će primetiti koliko blagotvorno deluje na kožu, kako je koža svetlija, mekša, nežnija. Ispiranjem kamilicom, kosa postaje meka i svetlucava, svetlije nijanse kod osoba koje imaju smeđu ili plavu boju.

Kamilica kao antidepresiv
Kamilica opušta i smanjuje stres. Opušta i glatke mišiće digestivnog trakta, olakšavajući smetnje pri probavi, pomaže kod bolesti creva, poremećaja kod divertikuloze i drugih tegoba. Delovanje kamilice na opuštanje mišića može da olakša menstrualne grčeve.

Napravite ulje od kamilice
Od kamilice možete napraviti i ulje na vrlo jednostavan način. U teglu ili široku flašu stavite sveže cvetove kamilice skoro do vrha, sipajte maslinovo devičansko ulje i zatvorenu posudu držite na suncu dve do tri nedelje, pa procedite u čistu posudu.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radnim danima: 8h-20h,
  subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radnim danima: 8h-20h
  subotom: 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  ponedeljak-petak: 9h-20h
  subotom i nedeljom: 9h-20h
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem