PRKOS USPEVA BAŠ SVIMA!

20.03.2020 | AKTUELNO | Pregleda: 354 | Autor: | 0

Sad je pravo vreme da zasadite ovaj prelepi cvet koji opstaje u svim uslovima

Prkos, poznat i pod nazivom portulak je veoma otporna baštenska biljka. Ime je dobila jer prkosi svim vremenskim, ali i drugim nepovoljnim uslovima. Cveta neprekidno, od juna do prvih mrazeva.
Gde god da bacite seme ono će se primiti i na tom mestu će izrasti najlepši cvetovi koji će krasiti eksterijer od juna do prvih mrazeva.
Povoljno vreme za sađenje prkosa, iz semena ili sadnica su mart i april. Sadi se u kamenjare, cvetne gredice, ili u cvetne leje u vrtovima. Na sunčanim terasama, balkonima ili prozorima može da se gaji i u saksiji, žardinjeri, sandučiću.
Jedino što je neophodno je da im obezbedite dobru drenažu. Ukoliko ih sadite u saksije na samo dno stavite malu količinu peska. Zalivanje prkosa je retko, eventualno preko leta za vreme velikih vrućina.
Ova biljka se sama i razmnožava. U vrtu gde padne seme, koje može da preživi zimske uslove, prkos će nići i sledeće godine samo malo kasnije, tek u maju. Ako neko želi da iskoreni ove biljke nastaje mali problem, jer jako osipaju seme, i potrebno je nekoliko godina da se iskorene do kraja.

Tagovi:

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radno vreme
    radnim danima 10h-14h,
    subotom 10h-14h

LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem