LIČNO ISKUSTVO: PROSOM PROTIV OSTEOPOROZE

18.03.2020 | AKTUELNO | Pregleda: 633 | Autor: | 0

Nišlijka Ljiljana Milojković ojačala svoje kosti uzimajući svakodnevno pedeset grama prosa kuvanog u mleku

Pre desetak godina Ljiljana Milojković, ekonomista iz Niša, suočila se sa ozbiljnim problemom - morala je na operaciju diskus hernije koja joj je u velikoj meri otežavala kretanje i komplikovala život. Prilikom pripreme za operaciju, ustanovljeno je da ima i osteopeniju, prvi korak ka smanjenju koštane mase i poremećaja građe kostiju.
- Kada sam se potpuno oporavila od operacije diskusa, rešila sam da se ozbiljno pozabavim svojim kostima, s obzirom da sam duboko zašla u šestu deceniju života i da će mi kosti vremenom postajati sve krtije. Zato sam, pre pet godina, otišla kod lekara specijaliste kod koga mi je urađena denzitometrija i utvrđeno da imam osteoporozu od tri stepena. Istrajno sam četiri godine pila vitamin D i propisan lek, ali se na kontrolnim pregledima ispostavilo da se stepen osteoporoze nije smanjio. U međuvremenu, čula sam da je proso dobro za obolele od osteoporoze pa sam rešila da pokušam i to - ističe naša sagovornica i nastavlja:
- Prvo sam izučila literaturu u kojoj je naglašeno da proso obnavlja ćelije i oštećena tkiva. Budući da sadrži visok procenat fosfora i kalcijuma, koji imaju veliki uticaj na formiranje kostiju, opredelila sam se da iz terapije izbacim lek koji sam pila i da koristim samo vitamin D i proso. Godinu dana svaki dan uzimala sam po pedeset grama prosa koje sam kuvala u mleku, kao što se kuva sutlijaš. Nedavno sam otišla na kontrolu i na osteodezintometriji zabeleženo je da mi se koštana masa povećala, odnosno, da se stepen osteoporoze smanjio na dva i po stepena. To me je uverilo da je moć prirode mnogo veća od moći sintetičkih lekova.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem