FEJSLIFTING IZ KUHINJE

13.03.2020 | AKTUELNO | Pregleda: 568 | Autor: | 0

Spisak namirnica koje podstiču proizvodnju kolagena

Količina kolagena u koži je odgovorna za mladoliki izgled, a on sa godinama nestaje. Nakon 40-te godine drastično počne da opada, a spoljašnji faktori i naše ophođenje prema telu dodatno ubrzava taj proces.
Da li znate šta sve podstiče ubrzanu razgranju kolagena?
- Stres
- Dijete i manjak kilograma
- Sunce
Sve su ovo štetne stvari koje je potrebno izbegavati u što većoj meri. Dobra vest je da postoji način da se on povrati i podstakne njegova proizvodnja, tvrdi dermatolog Marija Firman.

Do pozitivnih rezultata se dolazi uz pomoć:
Vitamin C
Jedno od najboljih jedinjenja koje podstiče proizvodnju kolagena. Bez njegovog učešća, sinteza ovog proteina je generalno nemoguća. Trudite se da koristite kreme koje ga sadrže ili konzumirate u obliku vitamina.
Dovoljno sati sna
Upravo problemi sa spavanjem tokom godina postaju jedan od glavnih uzroka ubrzanog starenja kože i tela u celini. Ukoliko ne spavate dovoljno sati, koža gubi sposobnost da se obnavlja i ponovo pokrene taj sistem.
Amino kiseline
Prolin, lizin, glicin su temelji za izgradnju kolagena u telu.

U ovim namirnicama ih možete pronaći:
Supa od kostiju
Ona zapravo ne podstiče proizvodnju kolagena, nego sadrži bioaktivni oblik kolagena koji vaše telo može odmah da iskoristi. Supaod pilećih i ćurećih kostiju sadrži kolagen tipa II koji podržava zdravlje zglobova, a supa od goveđih kostiju sadrži kolegen tipa I koji održava zdravlje kože.
Losos
Prepun je minerala odgovornih za proizvodnju kolagena, kao što je cink. Takođe, sadrži puno omega-3 masnih kiselina koje pomažu u održavanju vlažnosti kože.
Jaja
Slično kao supa od kostiju, jaja takođe sadrže kolagen, u žumancima. U jajimaima i puno sumpora koji je važan za detoksikaciju jetre i proizvodnju kolagena. To omogućuje da toksini koji uništavaju kolagen budu uklonjeni iz tela.
Bobičasto voće
Brusnice, kupine, jagode i maline sadrže elagičnu kiselinu koja pomaže u zaštiti kože od oštećenja izazvanih UV-zračenjem, izdravu količinu vitamina C.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem