POBEDITE PETNI TRN UZ PRIRODNA REŠENJA

02.03.2020 | AKTUELNO | Pregleda: 4264 | Autor: | 0

Uz fizioterapiju i nošenje specijalnih uložaka, hladne obloge i obloge na bazi crne rotkve, šargarepe, kupusa i crnog luka dobro su rešenje za ublažavanje tegoba

Uz fizioterapiju i nošenje specijalnih uložaka, hladne obloge i obloge na bazi crne rotkve, šargarepe, kupusa i crnog luka dobro su rešenje za ublažavanje tegoba

BOKVICA
Na bolno mesto priviti tek ubran list bokvice, okrenut na naličje. Kada se osuši, staviti novi. Nakon nekoliko dana, trebalo bi da dođe do poboljšanja i smanjenja bolova.

ŠARGAREPA
Narendati manju šargarepu na sitno rende, staviti je na celofan, priviti na bolnu petu i ostaviti da deluje tokom noći. Ponavljati postupak najmanje deset dana.

SO
Za petni trn delotvorna je i so. Zagrejati u rerni ili tiganju šaku soli, pa sipati u platnenu vrećicu, priviti na bolno mesto i ostaviti da deluje sve dok se ne ohladi. Ponavljati deset dana.

KROMPIR
Narendati krompir sa ljuskom, naneti ga na pamučnu krpu i priviti na bolno mesto. Preko toga obmotati celofan da tečnost ne bi iscurela. Ostaviti da deluje tokom noći, a ujutru isprati mlakom vodom. Ponavljati najmanje nedelju dana.

CRNA ROTKVA
Narendati crnu rotkvu, priviti je na petu kao oblogu i ostaviti da deluje preko noći. Ujutru isprati toplom vodom. Ponavljati postupak najmanje sedam dana.

KUPUS I MED
Na manji list kupusa sipati kašičicu meda, priviti na bolno mesto, učvrstiti zavojem i ostaviti da deluje preko noći. Ujutru isprati mlakom vodom. Ponavljati tri dana.

MED, JOD I MORSKA SO
Pomešati kašiku meda sa 50 ml joda i kašičicom morske soli. Petinu mešavine naneti na pamučnu tkaninu i priviti na bolno mesto. Preko toga staviti foliju i uviti zavojem pa ostaviti da deluje tokom noći. Ujutru hodati sa oblogom petnaest do dvadeset minuta, skinuti je, a ostatak mešavine iskoristiti u naredna četiri dana.

CRNI LUK, KUPUS I INTEGRALNO BRAŠNO
Samleti manju glavicu crnog luka i dva lista kupusa pa dodati tri-četiri kašičice integralnog brašna. Mešavinu u debljem sloju naneti na pamučnu krpu, priviti na bolno mesto, umotati folijom i zavojem i ostaviti da deluje tokom noći. Tretman traje nedelju dana.

PRODAVNICA BR. 1

 • Maksima Gorkog 25
  (blizu Kalenić pijace), Beograd

  011/245-07-82, 011/242-09-55, 064/643-30-55
  radnim danima: 8h-20h,
  subotom: 9h-15h
  Pogledajte na mapi ovde
PRODAVNICA BR. 2

Brankova

 • Brankova 16, Beograd

  011/328-35-07
  radnim danima: 9h-17h
  subotom: 9h-15h
  Pogledajte na mapi ovde
ONLINE SHOP

 • ONLINE SHOP biljnog centra
  Magično bilje

 • Isporuka u zemlji i inostranstvu
 • Plaćanje pouzećem ili karticom

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem