PET PROBLEMA S OČIMA KOJE NE SMETE DA IGNORIŠETE

25.02.2020 | AKTUELNO | Pregleda: 1344 | Autor: | 0

Oči su ogledalo duše i zdravlja

Oči su ogledalo duše i zdravlja. Ovih pet simptoma ne smete da ignorišete.

Bljeskovi i/ili mušice/paučina (eng. floaters) u oku
Ako su ove smetnje praćene bljeskovima svetlosti, vreme je za posetu oftalmologu. Možda je prisutan kolaps zadnje vitrealne membrane (PVD), a možda je reč o i ablaciji retine ili dovajanju mrežnice.

Crvene, suzne oči
Crvene i suzne oči nisu slučaj samo i isključivo rezultat dugih, neprospavanih noći, pogotovo ako nosite sočiva. Možda je u pitanju keratitis - infekcija koja izaziva crvenilo, bol, upalu, iscedak i niz drugih problema, a ako se dijatnostikuje na vreme lakše se leči.

Dvostruki vid
Iako dvostruki vid može biti uzrokovan nekim benignim stanjima, dok se ne dokaže suprotno, "dvostruki vid nikad nije dobar", zaključuje dr Rebeka Tejlor, portparol Američke akademije za oftalmologiju.

Zenice oka nisu iste veličine
Anizokorija je tehnički naziv za nejednake veličine zenica. Neki ljudi koji su inače zdravi mogu imati nejednake zenice, zato ako vidite promene na zenici - posetite lekara. Uzrok ovog stanja mogu biti neki ozbiljni poremećaji.

Bol u očima
Iako bol u očima može imati vrlo očit uzrok, poput povrede, postoje i drugi problemi koji se mogu pojaviti sa simptomom bola u očima, a oni mogu biti u rasponu od benignih do potencijalno opasnih stanja poput optičke neuropatije ili glaukoma.

Očni pritisak je povišen
Za sprečavanje trajnog gubitka vida potrebno je hitno lečenje akutne bolesti lokalnom i sistemnom primenom lekova, lečenje treba započeti odmah jer gubitak vida može biti brz i trajan.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radnim danima: 8h-20h,
  subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radnim danima: 8h-20h
  subotom: 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  ponedeljak-petak: 10h-20h
  subotom i nedeljom: 10h-20h
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem