KAMILICA, ĐUMBIR I KAMFOR UBLAŽAVAJU BOLOVE U RAMENU

20.02.2020 | AKTUELNO | Pregleda: 461 | Autor: | 0

Bol u ramenu u većini slučajeva rezultat je nepravilnog i preteranog vežbanja, fizičkog napora ili nepravilnog držanja

Bol u ramenu u većini slučajeva rezultat je nepravilnog i preteranog vežbanja, fizičkog napora ili nepravilnog držanja

Kod većine ljudi bolovi su posledica prenaprezanja, zato se uglavnom mogu lečiti prirodnim preparatima. Najbolje su se pokazale lekovite biljke, kamilica, kurkuma, đumbir...

Kamilica
Kamilica može biti dobra zamena za analgetike. U časopisu Complementary Therapies in Clinical Practice objavljeni su rezultati istitivanja koji su pokazali da je kod osoba obolelih od odosteoartritisa koje su mazale bolna mesta eteričnim uljem kamilice tri puta dnevno tokom tri nedelje bitno smanjena potreba za lekovima.

Kurkuma
Dugo upotrebljavana u tradicionalnoj kineskoj medicini, kurkuma je dragocena biljka zbog svojih antioksidativnih, antibakterijskih, antivirusnih i protivupalnih svojstava. Pomaže kod kardiovaskularnih i tegoba sa organima za varenje, dijabetesa, staračke demencije.
U časopisu Journal of Medicinal Food objavljeno je da bi kurkuma mogla biti koristna u lečenju artritisa i bolova u zglobovima. Kurkumu možete upotrebiti u obliku začina, tableta ili praha.

Đumbir
Đumbir je jedan od starijih tradicionalnih lekova poput kamilice, a kako pripada istoj porodici biljaka kao i kurkuma, a deli i njena lekovita svojstva - jača imunitet, smanjuje mučninu i probavne probleme, pozitivno utiče na zdravlje srca i krvnih sudova, ublažava upalu i smanjuje bol.
Đumbir možete upotrebljavati izrendan kao dodatak smutijima, u prahu, kao začin, ili u obliku čaja.

Maslinovo ulje
Maslinovo ulje štiti zdravlje srca i mozga, smanjuje rizik od dijabetesa, pomaže u borbi protiv raka, i ima protivupalna i antibakterijska svojstva. Bilo bi dobro da prilikom pripreme hrane suncokretovo ulje zamenite maslinovim.

Kamfor
Eterično ulje kamfora ima antibakterijska, antifungalna i protivupalna svojstva, i dobro je rešenje protiv iritacije kože, gljivičnih infekcija na stopalima, grčeva, kašlja, itd.
Nekoliko istraživanja pokazalo je da bi upotreba eteričnog ulja kamfora mogla biti izvrsno rešenje u borbi protiv bolova izazvanih artritisom. Pri primeni pripazite da ga koristite samo spolja.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem