KOME POKLONITI RUŽE, KOME POKLONITI ORHIDEJE

13.02.2020 | AKTUELNO | Pregleda: 875 | Autor: | 0

Vodič kroz mirisne darove za Dan zaljubljenih

Vodič kroz mirisne darove za Dan zaljubljenih. Svaki cvet nosi poruku i zato je bitno da izaberete pravi cvet. Zato ulepšajte na pravi način ovaj dan bilo da ga zovete danom Svetog Valentina, Svetog Trifuna ili Danom zaljubljenih.

Ruže
Ruže se najčešće poklanjaju, ako su crvene simbolišu strast i ljubav. Bele označavaju iskrenost, žute ruže simbol su veselja, ali tradicionalno smatraju se i simbolom ljubomore.
Ruže bez trnja, isto kao i purpurne mogu označavati ljubav na prvi pogled.

Orhideja
Orhideja predstavlja želju za uspehom, posebnost, ljubav, lepotu, romansu, erotiku i želju za intimnošću. Često se poklanjaju bolesnicima i porodiljama kako bi im se poželeo što brži oporavak.

Narcis
Iako ga često povezujemo sa bolesnom ljubavi prema sebi, može biti simbol ponovnog buđenja i novog početka.

Ljiljan
Simbol je beskrajne lepote, sreće, čistoće, devičansva, besmrtnosti i spasa. Beli ljiljan se vezuje za nevinost i čistoću, žuti za laž i obmanu, a ljubičasti za povratak sreći.

Mimoze
Mimoza je znak sigurnosti, raskoši, moći ali i ljubaznosti.

Lala
Crveni tulipan se vezuje za ljubav, a žuti za beznadežnu ljubav. Ružičasta lala označava brižnost, ljubičasta kraljevsko dostojanstvo, a bela opraštanje.

Iris
Često je simbol dostojanstva, nadahnuća, slave i hrabrosti. Plavi iris podstiče sanjarenje i maštu, lagodan život i sreću. Žuti označava strast.

Ciklama
Ciklama je cvet iskrenosti i pridaje joj se moć pomirenja sa osobom kojoj se poklanja. Takođe, može značiti i snebivanje i stidljivost. Idealan je poklon za Dan zaljubljenih, ako se pravilno gaji, cvetaće više puta godišnje.

Biranje cveta po boji
Bez obzira na vrstu cveća, ljubičasta boja predstavlja nežnost, plava vernost, maštu i sanjarenje, a narandžasta ponos i energiju života. Bela je simbol nevinosti i čestitosti, crvena ljubavi, vatre, života i lepote, zelena razumevanja i saosećanja, a žuta ljubomore, ali i radosti.
Naravno, za svaku vrstu ponaosob, u kombinaciji sa bojom poruka koju želite da prenesete biće jasnija.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radnim danima: 8h-20h,
  subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radnim danima: 8h-20h
  subotom: 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  ponedeljak-petak: 9h-20h
  subotom i nedeljom: 9h-20h
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem