STRES I ANKSIOZNOST DODAJU KILOGRAME

01.02.2020 | AKTUELNO | Pregleda: 412 | Autor: | 0

Poznato je da sres utiče na psihu. Da li znate da na telo deluje poput duplog hamburgera?


Poznato je da sres utiče na psihu. Da li znate da na telo deluje poput duplog hamburgera?
Grupa stručnjaka sa Univerziteta Jejl proučavala je odnos između stresnih događaja i promene težine kod ljudi i dokazala da stres i anksioznost podstiču ljudsko telo da se nekontrolisano goji.
Stres može doneti dodatnih tri stotine kalorija svakog dana, što bi u praksi značilo da ima isti efekat kao da ste pojeli dupli hamburger.
Ovo istraživanje je otkrilo da epizode stresa izazivaju porast nivoa kortizola.
Osim toga stres prouzrokuje i nalet gladi koji dovodi do prejedanja. Osoba pod stresom nije samo anksiozna, već i stalno dobija na kilaži.
A prema studiji koju su sproveli stručnjaci sa Državnog Univerziteta Ohajo, ženama koje su pod stresom i koje konzumiraju visokokaloričnu i masnu hranu, kilogrami i masnoće se obično skladište oko struka.
To je potvrdilo i drugo istraživanje koje su uradili brojni naučnici sa Kalifornijskog Univerziteta i Univerziteta Jejl.
Stres i visokokalorična ishrana usporavaju metabolizam i doprinose većem skladištenju masti.
Istraživanja su pokazala da su žene koje su bile pod stresom sagorele 104 kalorije manje od onih koje se nisu suočavale sa stresnim situacijama.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem