OVO SU NAJOPASNIJI POSLOVI NA SVETU. DA LI JE VAŠ MEĐU NJIMA?

27.01.2020 | AKTUELNO | Pregleda: 750 | Autor: | 0

Najveći rizik od srčanih oboljenja imaju socijalne radnice, blagajnice i medicinske sestre

Nedavne analize pokazale su kako su određene profesije povezane s povećanim rizikom od razvoja srčanih bolesti ili drugih kardiovaskularnih problema.

Iako naučnici ističu da nekoliko životnih činilaca može povećati rizik od srčanih bolesti, uključujući nezdravu ishranu, nedostatak fizičke aktivnosti i pušenje, postoji faktor rizika koji za sada nije dobio toliko pažnje koliko zaslužuje, a to je profesija.

Na sednicama Američke asocijacije za srce u Filadelfiji, Beda Nrijagu i njena koleginica sa Univerziteta Dreksel u Filadelfiji predstavile su studiju dodajući argumente kako neke profesije zaista imaju veze s bolestima srca. Na ovom skupu naučnici su objasnili koje profesije dovode do povećanog rizika od razvoja zdravstvenih problema, posebno kod žena.

Istraživači su ispitivali moguću povezanost između zdravlja srca i različitih zanimanja od preko 65.000 žena koje su prosečno imale 63 godine i koje su već prošle kroz menopauzu.
Ustanovljeno je da socijalne radnice imaju 36 odsto veću mogućnost za razvijanje srčanih problema od drugih profesija, dok su blagajnice na nešto nižem nivou - 33 odsto.
Medicinske sestre, psihijatri i kućne pomoćnice imaju 16 odsto šanse za obolevanje.
Istraživači su takođe ukazali na povezanost između nekih profesija i nižeg rizika od dobijanja kardiovaskularnih bolesti.
Tu se pokazalo kako prodajni agenti imaju 24 odsto manje šanse za dobijanje srčanih bolesti od onih na drugim poslovima, dok administrativne radnice imaju 11 odsto manji rizik od dobijanja ovih bolesti.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radnim danima: 8h-20h,
  subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radnim danima: 8h-20h
  subotom: 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  ponedeljak-petak: 9h-20h
  subotom i nedeljom: 9h-20h
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem