AKTIVNI UGALJ, POMOĆ KOD STOMAČNIH TEGOBA I TROVANJA

24.01.2020 | AKTUELNO | Pregleda: 677 | Autor: | 0

Aktivni ugalj eliminiše bakterije i toksine iz digestivnog trakta

Aktivni ugalj najviše se koristi kod stomačnih tegoba zato što prikuplja bakterije i toksine iz digestivnog trakta.

Možete ga koristiti kao prevenciju, ali i za tretiranje već nastalog problema. Za ovo možete koristiti I aktivni ugalj u kapsulama. Izbegavajte kombinovanje aktivnog uglja sa čokoladnim sirupima, sladoledom i slično jer ćete time smanjiti delovanje.

Takođe izbegavajte dugo korišćenje, jer bi on mogao apsorbovati i vitamine i minerale koji su potrebni za normalno funkcionisanje organizma. Ako se koristi u većim dozama tokom dužeg vremenskog perioda, može dovesti do opstipacije.

U modernom vremenu aktivni ugalj koristi se za detoksikaciju i kao protivotrov. Uvek bi ga trebalo imati pri ruci za slučaj ujeda pauka, slučajnog gutanja otrovnih hemikalija, problema sa stomakom. Takođe, izbeljivanje zuba aktivnim ugljem je sve popularnije jer daje odlične rezultate.

Medicinski ugalj je poznat kao protivotrov jer ima sposobnost da apsorbuje većinu organskih toksina, hemikalije i otrove pre nego što oni načine štetu u organizmu. Čak i službe hitne pomoći u nekim zemljama koriste velike količine aktivnog uglja za tretiranje nekih vrsta trovanja. Pored trovanja, on se koristi i za smanjenje crevnih gasova (nadimanje) za smanjivanje nivoa holesterola, sprečavanje mamurluka i tretiranje problema sa žuči tokom trudnoće.
Aktivni ugalj fini je crni prah, bez ukusa i mirisa i nije toksičan. Na tržištu se može naći u obliku praha, tableta i kapsula.

Ako ste trenutno pod nekom terapijom, konsultujte lekara pre korišćenja. Ako ga pijete zbog bakterijske infekcije, uzimajte probiotike par sati nakon njegovog uzimanja, kako ne bi poništio njihovo dejstvo.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem