LIČNA PRIČA: FITOTERAPIJOM ZAUSTAVIO DIJABETES

21.01.2020 | AKTUELNO | Pregleda: 950 | Autor: | 0

Zahvaljujući cimetu, Nišliji Svetislavu Bulajiću nivo šećera šećera je u normali, a rana na nozi brzo zacelila

Zahvaljujući cimetu Nišliji Svetislavu Bulajiću nivo šećera šećera je u normali, a rana na nozi brzo zacelila.

Svetislav Bulajić, mašinski inženjer u penziji, do proletos bio je jak i "zdrav kao dren", ali se sve okrenulo naopako kada, noseći veliki frižider, nagazio na ekser koji mu je probio stopalo. Tada je ustanovljeno da ima veoma visok nivo šećera u krvi te su mu lekari preporučili insulin, na šta on nije pristao i odlučio se za fitoterapiju.
- Ekser na koji sam stao bio je veliki, skroz mi je probio stopalo i izašao na drugu stranu - priča Bulajić i nastavlja: - Iako su mi u hitnoj pomoći odmah sanirali povredu i dali tetanus, već sutradan sve je krenulo po zlu. Rana je počela da gnoji, a bolovi su postali neizdrživi. Otišao sam u bolnicu gde su me na lečenju zadržali mesec dana. Tom prilikom ustanovljeno je da mi je šećer u krvi dostigao 21 jedinicu, ali nisam pristao na insulinsku terapiju, budući da do tog momenta nisam imao nikakvih problema niti su mi ikada kontrolne analize krvi ukazivale na šećernu bolest. Bilo kako bilo, čim sam izašao iz bolnice, počeo sam da uzimam cimet jer sam od prijatelja čuo da ova biljka ima čudesne moći.

Svetislav Bulajic uzimao cimet i pobedio dijabetes


Ovaj uporni gospodin pribavio je obimnu literaturu o uticaju cimeta na nivo šećera u krvi i saznao da su naučnici ustanovili da cimet svojim aktivnim sastojcima, kao što je cimetaldehid i drugi polifenoli, direktno utiče na snižavanje glikemije. Cimet jača imunitet i sadrži antioksidante i fenole koji štite od infekcija, što je Bulajiću bilo veoma važno zbog velike rane na nozi.
- Najbolji je cejlonski cimet, koji se kod nas veoma teško nalazi, ali se zaista vredi pomučiti - napominje naš sagovornik i dodaje: - Čim sam izašao iz bolnice promenio sam način ishrane i sva jela i pića začinjavao sam cejlonskim cimetom. Po prstohvat ovog praha stavljao sam čak i u vodu za piće. Isprva mi je bio neprijatan ukus jela, ali sam se vrlo brzo navikao. Ono što je najvažnije, jeste da sam za samo nedelju dana uz pomoć cimeta šećer u krvi snizio sa 21 na 6,1 jedinicu, što je u okviru normale. Uz to, rana na nozi mi je vrlo brzo zacelila, što takođe pripisujem delovanju
- Redovno kontrolišem nivo šećera u krvi i nijedanput mi nije prešao granicu tolerancije, zato smatram da sam sada potpuno zdrav čovek - kaže Bulajić i dodaje da i dalje jela začinjava cimetom, ali ne u onoj meri kao što je to činio ranije.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radnim danima: 8h-20h,
  subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radnim danima: 8h-20h
  subotom: 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  ponedeljak-petak: 9h-20h
  subotom i nedeljom: 9h-20h
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem