DRVO MOŽE DA NAS IZLEČI I OČISTI NEGATIVNU ENERGIJU

15.01.2020 | AKTUELNO | Pregleda: 1107 | Autor: | 0

Drago Vulinović, autor knjige Razgovor sa biljkama i idejni tvorac relaks taj čija, objašnjava kakve tehnike vežbanja i disanja postoje, a koje smo odvojivši se od prirode, zaboravili da primenjujemo

Drago Vulinović, autor knjige Razgovor sa biljkama i idejni tvorac relaks taj čija, posebne tehnike vežbanja i disanja u ritmu prirode

- Možemo mnogo da naučimo od biljaka jer su one svojim korenjem srasle sa Majkom Zemljom. One svu energiju iz Zemlje, sve pulsiranje zemljine kore osećaju mnogo bolje nego ljudi. Kada Zemlju pošumljavamo biljkama koje prirodno pripadaju tom podneblju, mi lečimo Zemlju, a sebi mnogo pomažemo - kaže Drago Vulinović, autor knjige Razgovor sa biljkama i idejni tvorac relaks taj čija, posebne tehnike vežbanja i disanja u ritmu prirode.

Da li smo izgubili osećaj za blagodeti biljaka?
- Hteo sam nedavno jednom prijatelju da pomognem da posadimo jasen ispod njegovog prozora. Komšinica je odmah počela da se buni. Pita: ,Da li imate dozvolu, odluku kućnog saveta?, Kakva je to svest kojoj smeta jedna biljka? To nije normalno.

Razgovor sa biljkama

Koliko zagrljaj drveta može da leči?

- Potrebno je malo vere i malo senzibilnosti koja je otupela kod modernog čoveka. Treba stati kod jednog drveta, pa osetiti nešto ili možda ništa, stati kod drugog i uveriti se da je osećaj intenzivniji. Taj doživljaj je malo stvar prakse, a malo i želje.

Kako izabrati „svoje“ drvo?
- Neverovatno je koliko drvo može da preuzme naše negativne energije. Može da izleči. Drvo je čudo i naši preci su o tome mnogo više znali. Mi veoma površno ili gotovo ništa ne znamo.
- Najlepšim devojkama Srbije držao sam časove relaks taj čia i hteo sam da ih podučim kako mogu brzo da se odmore pre neke revije. U parku Porto Karasa pustio sam ih da šetaju i rekao im da pronađu drvo za koje misle da im je najlepše. Devojka iz Užica, vrlo vitka i lepa, stala je pored jednog jablana, veoma visokog. Izgled tog drveta ukazivao je na njena stremljenja. Druga devojka, koja se bavila borilačkim veštinama, želela je kroz taj sport da dobije svetske medalje. Ona je stala pored grma lovora, a lovor je simbol pobednika.

Na koji način dobijamo energiju od biljaka?
- Čovek rođenjem dobija dovoljno energije za ceo život. Međutim, ako je neki organ oštećen tokom života, energija ,curi, i odlazi i mi moramo da je nadoknadimo. Naša životna energija može da se nadoknadi uz pomoć biljaka i pozitivnim delanjem i mišljenjem. Imam osećaj da kada gledam u neki cvet, osetim blagodat. Dovoljno je da pružite ruke ka lišću i da osetite olakšanje.

Zašto lipa ne voli zovu?
- Primećeno je da krhko i nežno stablo lipe predstavlja pravu „svađalicu“ među biljkama. Ako se nađe u neposrednoj blizini zove ili bagrema, svojim hormonima je u stanju da potpuno uništi ove dve miroljubive biljne vrste. Ali, nije to sve. Ugrožavajući svoje komšije, lipa napreduje bolje nego što bi inače, jer na njen rast i razvoj deluju blagotvorno baš aktivne supstance koje luče zova i bagrem. Veliki broj biljnih vrsta živi, ipak, u slozi, a neke od njih na tajanstven način razmenjuju svoje aktivne organske produkte. O ovome vode računa poljoprivredni proizvođači koji sade pojedine biljne vrste na svojim posedima u meri i na način koji pomaže gajenim kulturama.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem