PREDODREĐENI SMO ZA SIROVU BILJNU ISHRANU

24.12.2019 | AKTUELNO | Pregleda: 1258 | Autor: | 0

Prim. dr Boro Vujasin, ginekolog i informoterapeut, otkriva kako možemo da sačuvamo zdravlje prelaskom na sirovu ishranu

U drugoj godini mog profesionalnog rada kao doktora klasične medicine, shvatio sam da dotadašnje stečeno znanje nije dovoljno kako bih pomagao ljudima da budu zdravi i srećni. Naime, mojoj majci je dijagnostikovan karcinom pankreasa. Iako se redovno javljala na kontrole kod najboljih stručnjaka klasične medicine, niko ništa nije uočio, niti predlagao u prevenciji ili poboljšanju statusa celog organizma, već su samo ublažavali ili anulirali simptome postojećih bolesti - priča prim. dr Boro Vujasin, ginekolog i informoterapeut, autor projekta za unapređenje zdravlja „Ishrana budućnosti”, i nastavlja:
- Klasična medicina nije bila u mogućnosti da izleči moju majku. Moja majka je umirala šest meseci, a da ništa nisam znao, niti mogao pomoći. Tada sam shvatio gorku istinu, da moja stečena stručna znanja nisu dovoljna. Osetio sam potrebu da treba da tragam za novim saznanjima.

Kada ste Vi lično promenili neke suštinske životne navike i osetili promenu?
- Nakon moje specijalizacije iz ginekologije i akušerstva, s obzirom da sam imao znakove angine pektoris, počeo sam ozbiljnije da menjam svoje životne navike, koje su urodile plodom nakon nekoliko nedelja. Promenio sam svoju ishranu, svoje razumevanje, shvatanje i osećaj kako treba da živim život. Sve navedene zdravstvene tegobe su nestale.

prim dr boro vujasin

Koje najčešće greške ljudi prave, zbog kojih se brže razboljevaju?
- Većina stanovništva pogrešno se hrani i uopšte ne razmišlja kako treba živeti u skladu sa prirodom. Nažalost, mnogi i nisu zainteresovani da saznaju istinu koja je naučno potkrepljena, a vezana za zdrav, srećan i dugovečan život, koja je iskrena, jednostavna i mudra. Osnovna greška je u pogrešnoj ishrani.
Mi smo predodređeni za hranu koja je živototvorna, koja u sebi sadrži životne informacije i ne opterećuje naš organizam. To je prirodna (živa, sirova…) hrana koja se nalazi u našem okruženju. Ona sadrži biofotonske čestice. Biljna hrana, to jest, voće, povrće, orašasti plodovi i zrnevlje, bez termičke ili neke druge obrade, hrana je prepuna životne energije.

Koje su najveće zablude u zdravoj ishrani?
- Ukoliko se biljna hrana termički ili industrijski obradi, u njoj se uništavaju nosioci života (enzimi) i biofotonske čestice. Bez biofotona nijedan biohemijski proces u ćelijama našeg organizma ne može se primereno odvijati. Zbog nedostatka biofotonskih čestica u našem organizmu, mi se razboljevamo.

Kako možemo sprečiti da obolimo od teških bolesti?
- Nauka je potvrdila da je svaka bolest posledica pogrešne ishrane.
Znam da ne možemo da promenimo svet, ali možemo da promenimo sebe. Kada za svoju ishranu budemo koristili izvornu biljnu hranu, a to je hrana koja hrani i leči, bolesni će ozdraviti, a zdravi će biti zdraviji i srećniji nego što su bili.

Koje nam namirnice nam odgovaraju?
Sva biljna hrana (bez termičke i industrijske manipulacije) nam odgovara, i ona je predodređena i primerena za ljudsku ishranu. Do sada u medicinskoj stručnoj literaturi nije zabeležen nijedan slučaj da su pri takvoj ishrani nedostajali proteini ili bilo koje druge gradivne ili hranljive materije.
Ne treba se plašiti bilo kojeg nedostatka u prirodnoj biljnoj ishrani, jer najveća i najsnažnija bića na planeti Zemlji koriste samo biljnu hranu u njenom izvornom obliku.

Šta preporučujete srčanim bolensnicima?
- U svojoj višedecenijskoj praksi, znam osobe sa veoma značajnim kardiovaskularnim problemima, koji su prelaskom na biljnu ishranu rešili sve svoje zdravstvene probleme, jer se njihov organizam oporavio, revitalizovao i regenerisao, što je potvrđeno i medicinskom dokumentacijom.
Prirodna biljna ishrana vremenom menja i naše misli, emocije, osećanja i životne postupke. Postajemo bolji prema sebi i svemu oko sebe. Počinjemo da volimo sebe i sve oko sebe.
Foto: Topsrbija

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radnim danima: 8h-20h,
  subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radnim danima: 8h-20h
  subotom: 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  ponedeljak-petak: 9h-20h
  subotom i nedeljom: 9h-20h
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem