POMOZITE SVOJOJ JETRI

30.11.2019 | AKTUELNO | Pregleda: 2197 | Autor: | 0

Sedam namirnica koje pomažu radu jetre: kurkuma, cvekla, kupusnjače, avokado, zeleni čaj, beli luk i jabuka

Sedam namirnica koje pomažu radu jetre: kurkuma, cvekla, kupusnjače, avokado, zeleni čaj, beli luk i jabuka. Zdrava jetra je sve što vam treba da se oslobodite toksina iz organizma.

Ovih 7 namirnica je ono što pomaže jetri da radi u svom punom kapacitetu.
1. Kurkuma
Ovaj čuveni indijski začin iz porodice đumbira pun je kurkumina. Kada jetra dođe u kontakt sa toksinima, kao što je na primer alkohol, kurkumin značajno pomaže njenim ćelijama tako što ih čini otpornijim.
2. Cvekla
Cvekla sadrži jedinjenja koja pomažu jetri da proizvodi veću količinu hemijskih elemenata za detoksikaciju, kao što je glutation. Takođe, cvekla je puna antioksidanata koji su važni u borbi protiv otrova u organizmu i malignih ćelija.
3. Kupusnjače
U kupusnjače ubrajamo kupus, karfiol, brokoli, prokelj. Iako je svo povrće dobro za jetru, kupusnjače se posebno ističu jer njihovo tamno zeleno lišće sprečava slobodne radikale da naude jetri. One takođe izazovaju lučenje određenih enzima i to čak nedeljama nakon što smo ih pojeli.
4. Avokado
Avokado sadrži glutation koji je jedan od najvažnijih antioksidanata i jetra pomoću njega neutralizuje opasne toksine pre nego što naude ostatku organizma. Takođe, avokado sadrži i dosta vitamin E i vitamin C, kao i vitamin K koji sprečava zapaljenje jetre.
5. Zeleni čaj
Zeleni čaj je pun jedinjenja polifenola koja sprečavaju slobodne radikale da naude jetri, dok povećava proizvodnju enzima za detoksikaciju za čak 80%.
6. Beli luk
Beli luk je zdrav za sve, pa i za jetru. On sadži arginine, seleni vitamin B6 koji značajno pomaž u procesu detoksikacije.
7. Jabuka
Osim povrća i voće pomaže jetri. Pre svih jabuka, koja sadrži puno pektina, koji olakšava telu da odvoji toksine iz krvi i prosledi ih jetri na čišćenje.

PRODAVNICA BR. 1

 • Maksima Gorkog 25
  (blizu Kalenić pijace), Beograd

  011/245-07-82, 011/242-09-55, 064/643-30-55
  radnim danima: 8h-20h
  subotom: 9h-15h
  Pogledajte na mapi ovde
PRODAVNICA BR. 2

Brankova

 • Brankova 16, Beograd

  011/328-35-07
  radnim danima: 9h-17h
  subotom: 9h-15h
  Pogledajte na mapi ovde
ONLINE SHOP

 • ONLINE SHOP biljnog centra
  Magično bilje

 • Isporuka u zemlji i inostranstvu
 • Plaćanje pouzećem ili karticom

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem