KRAJ BIOPSIJAMA

26.11.2019 | AKTUELNO | Pregleda: 521 | Autor: | 0

Rak kože otkrivaće se uz pomoć flastera

Rak kože otkrivaće se uz pomoć flastera olakšaće i ubrzaće postavljanje dijagnoze, tvrdi profesor Tautgirdas Ruzgas (na slici).

Stručnjaci sa Univerziteta Malme u Švedskoj na putu su rešenja za efikasnu dijagnozu bez biopsije: flaster za madeže lekarima i pacijentima olakšaće postavljanje dijagnoze. Flaster bi trebalo da izgleda poput gipsa koji će analizirati sumnjive madeže.

Dijagnoza bi u tom slučaju bila moguća već nakon nekoliko minuta. To bi značilo i kraj biopsijama, koje mogu izazvati krvarenje i na čije se nalaze čeka nedeljama. Naučnici očekuju da se testiranja nove dijagnostičke metode završe do kraja 2021. godine.
- Nadamo se da će ova metoda pomoći da lakše i brže otkrijemo rak kože u ranom stadijumu - objasnio je profesor Tautgirdas Ruzgas, jedan od vođa tima koji razvija flaster za detekciju raka kože.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem