MED, BELI PIRINAČ, ALKOHOL I SO NEMAJU ROK TRAJANJA

21.11.2019 | AKTUELNO | Pregleda: 540 | Autor: | 0

Osim meda, belog pirinča, alkohola i soli, bez brige možete godinama čuvati i koristiti jabukovo sirće, kukuruzni skrob, šećer...


Med, beli pirinač, žestok alkohol i so, samo su neke od namirnica koje nemaju rok trajanja.
Iako na ambalaži određenih namirnica stoji jasno naznačen rok trajanja, ne znači da sve namirnice morate da bacite nakon isteka navedenog roka. Mnoge nemaju rok trajanja i sigurne su za konzumiranje u bilo kojem trenutku.

Jedna od namirnica koja nema rok trajanja je med i možete ga konzumirati bez obzira da li je promenio boju ili je kristalizovan. Nije nepoznanica da arheolozi u drevnim egipatskim grobnicama pronalaze hiljadama godina star med koji je još jestiv.

Jabukovo sirće ima brojne zdravstvene koristi, prirodan je lek protiv bolova, odlično sredstvo za čišćenje i takođe jedna je od namirnica koja nema rok trajanja. Rok trajanja nema ni kukuruzni skrob uz uslov da ga čuvate u zatvorenoj posudi i na hladnom mestu.

Ni so ne može da se pokvari, bez obzira koliko stoji ne gubi svežinu, kao ni šećer uz uslov da ga držite na suvom mestu kako se zbog vlage ne bi stvrdnuo.

Osušene mahunarke takođe nemaju rok trajanja, a dobra stvar je da bez obzira na to koliko dugo stoje ne gube svoju nutritivnu vrednost.

Votka, rum, viski i žestoka pića takođe se ne mogu pokvariti. Jedini uslov je da ih ne otvorite, jer zbog oksidacije mogu izgubiti ukus. Osim toga, rok trajanja nemaju ni beli pirinač, ekstrakt vanile i javorov sirup.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radnim danima: 8h-20h,
  subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radnim danima: 8h-20h
  subotom: 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  ponedeljak-petak: 9h-20h
  subotom i nedeljom: 9h-20h
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem