ZAŠTO SU MANDARINE NAJBOLJA UŽINA?

13.11.2019 | AKTUELNO | Pregleda: 1668 | Autor: | 0

Neguju kožu, regulišu pritisak, čuvaju srce... Omiljeno su voće dece i odraslih

Neguju kožu, regulišu pritisak, čuvaju srce... Omiljeno voće dece i odraslih jača mozak, pomaže u detoksikaciji i pomaže organima za varenje. Mnogo je razloga zbog kojih ih morate uvrstiti u svakodnevni jelovnik, a posebno su dobre kao laka i zdrava užina

Jačaju mozak
Sadrže kalijum, folnu kiselinu i antioksidanse koji su dobri za neurološko zdravlje. Folna kiselina štiti od pada kognitivnih veština, kalijum je povezan s boljim dotokom krvi u mozak, koncentracijom i jačom neurološkom aktivnošću.
Mandarine obiluju i vitaminom B6 koji je povezan s manjim rizikom od depresije.

Čuvaju srce
Valkna, vitamin C i vitamin B6 i kalijum povezani su sa zdravljem srca. Kalijum je elektrolit koji omogućava normalan protok tečnosti u telu, a važan je jer održava normalan ritam otkucaja srca.

Neguje kožu i kosu
Dovoljan unos vitamina C ne samo da jača imunitet već deluje i na izgled, stvara i održava normalne nivoe kolagena u telu. Radi se o prirodnom proteinu koji se nalazi u kosi i koži.
Mandarine sadrže i vitamin A koji osigurava vlažnost vlasišta što kosu čini zdravom.

Jačaju imunitet
Mandarinama možemo osigurati oko 80 posto dnevnih potreba za vitaminom C. Taj vitamin se rastvara i deluje kao antioksidans koji pomaže telu da stvori otpornost na infekcije.

Deluju na varenje
Mandarine su izvrstan izvor vlakna, a ona su ključna za zdravlje creva i dobro varenje. Žene bi trebalo da unose 25 grama dnevno, a muškarci čak 38 grama.
Jedna mandarina sadrži oko 3,5 grama vlakana.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radnim danima: 8h-20h,
  subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radnim danima: 8h-20h
  subotom: 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  ponedeljak-petak: 9h-20h
  subotom i nedeljom: 9h-20h
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem