NEMOJTE JESTI PROKLIJALI KROMPIR!

12.11.2019 | AKTUELNO | Pregleda: 1228 | Autor: | 0

Krtola sa koje ste skinuli klice, puna je solanina koji može da izazove dijareju i povraćanje


Nemojte jesti proklijali krompir! Krtola sa koje ste skinuli klice, puna je solanina koji može da izazove dijareju i povraćanje.

Sigurno vam se već dogodilo da je krompir koji ste kupili u prodavnici već sledećeg dana proklijao. Mnogi zanemare klice, doseku ih, i krompir koriste za kuvanje obroka. Postoje brojne negativne posledice koje ovaj potez može da izazove.
Proklijali krompir sadrži veliku količinu solanina, blago toksične materije koja kod ljudi izaziva glavobolje, dijareju i povraćanja.

Važno je dobro pogledte krompir pre nego što počneta da ga spremate. Da li ima klice i da li naboran i mekan? Ako jeste, onda verovatno sadrži veliku količinu solanina i nije bezbedan za konzumiranje.

Međutim, ako je i dalje tvrd, ima svoju formu i tek poneku klicu, onda se može iskoristiti. Odsecite zelene delove i one na kojima su klice i zatim ga dobro operite pre pripreme.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem