ALARMANTNO: OVE GODINE STIŽE JEDNA OD NAJTEŽIH SEZONA GRIPA

27.10.2019 | AKTUELNO | Pregleda: 886 | Autor: | 0

Prema podacima koji stižu iz Australije od gripa se ove godine razboleo rekordan broj ljudi, a očekuje se da se u Evropi razbole gotovo svi!Prema podacima koji stižu iz Australije od gripa se ove godine razboleo rekordan broj ljudi, a očekuje se da se u Evropi razbole gotovo svi!
Australija je obično pokazatelj onoga što se može očekivati zimi u Europi i SAD, a predviđa se da će grip stići u dva talasa i zahvatiti gotovo celu populaciju!
Izgledi su i će sezona gripa početi rano i kulminirati ranije nego inače, kao što se dogodilo i 1995. godine.

Rob Mos biolog i psiholog, izjavio je kako naučnici već vide neobičnu aktivnosti širenja virusa i da ne znaju šta se događa. Procenio je da će ovogodišnja sezona gripa trajati mnogo duže nego prethodnih godina.

Australijski stručnjaci takođe predviđaju da će oko dva miliona ljudi verovatno oboleti do kraja sezone gripa, a očekuje se da će ih umreti 4.000, iako svi smrtni slučajevi neće biti posedica gripa.

Tokom poslednje nedelje juna u zapadnoj Australiji registrovano je oko 10.000 obolelih, od kojih je umrlo između 15 i 29 ljudi. Smatra se da je grip dostigao vrhunac 12 nedelja ranije nego inače.

Stručnjaci prate šta se događa u Australiji kako bi predvideli šta će se dogoditi na severnoj hemisferi ove zime, posebno jer su primetili da među smrtnim slučajevima ima i nekoliko dece.


Tagovi:

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem