HERBALISTA DŽEJN BARLOU KRISTENSEN: TAJNI LEKOVI ZA SREĆAN ŽIVOT

24.10.2019 | AKTUELNO | Pregleda: 750 | Autor: | 0

Herbalista Džejn Barlou Kristense savetuje da protiv upala koristite mačiju kandžu, a tamjan, miru i crveni koren protiv kanceraOtac Džejn Barlou Kristensen, Maks, bio je čuveni herbalista i od malih nogu usadio joj je ljubav prema biljnom svetu. Zahvaljujući očevom znanju i izvrsnom poznavanju lekovitih biljaka, članovi njene porodice vrlo retko su posećivali lekara.
Džejn Barlou gotovo sve biljke smatra antikancerogenim. Samo ih, kaže, treba pravilno koristiti i primenjivati. Ali, i s njima je potreban oprez, jer biljka koja je u malim količinama veoma lekovita, u velikim dozama može biti čak i opasna.
Među biljnim preparatima Džejn posebno ističe tinkture, koje se rade s alkoholom.
Upravo je alkohol ključan faktor i rastvarač koji iz biljaka izvlači najbolje lekovite materije, a zahvaljujući brzoj apsorpciji tinktura u organizmu, postiže se najbrži i najbolji lekoviti efekat.

Maks Barlou, Džejnin otac, dugo godina je sarađivao sa slavnom lekarkom Huldom Klark. Osmislio je i svoju verziju esiaka, tačnije Barlov esiak-20 tinkturu. Njegova verzija, uz spomenute lekovite biljke, sadrži još dve antikancerogene biljke: crveni koren (lat. Sanguinaria canadensis) i lekovitu potočarku (lat. Nasturtium officinale).
Džejn Barlou spominje i još dve moćne biljke.
Jedna od njih je mačja kandža (lat. Uncaria tomentosa), adaptogena biljka koja deluje protivupalno i pomaže u lečenju gljivičnih oboljenja, poput kandide. Ona ima i antikancerogeno delovanje.
Druga biljka je majčinski vratić (lat. Tanacetum parthenium), koja pomaže kod glavobolja i migrena i daje snažan podsticaj matičnim ćelijama i imunitetu.
Džejn Barlou izrađuje i prirodnu kozmetiku, a osmislila je i serum za zdravu kožu, koji, između ostalog, sadrži jilang-jilang i bergamot.
Osim što kožu hrane na ćelijskom nivou, biljke smanjuju diskoloracije i mrlje i štite od raka kože.

Džejn Barlou svakako preporučuje primenu adaptogenih biljaka, koje su veoma lekovite i pokazale su se kao izvrsna pomoć u izazovima modernog života.
Neke od tih biljaka su: ašvaganda, rodiola, maka, žen-šen, sveti bosiljak.
One izvrsno pomažu organizmu u borbi sa stresom, koji je okidač za pojavu mnogih bolesti.

Foto: Fejsbuk

Komentari (0)

Ostavite komentar

PRODAVNICA BR. 1

Maksima Gorkog

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace), Beograd

  011/245-07-82
  radnim danima: 8h-20h,
  subotom: 9h-15h
  Pogledajte na mapi ovde
PRODAVNICA BR. 2

Brankova

 • Brankova 16, Beograd

  011/328-35-07
  radnim danima: 8h-20h
  subotom: 9h-15h
  Pogledajte na mapi ovde
PRODAVNICA BR. 3

Štand u TC Stadion

 • Zaplanjska 32 (TC Stadion), Beograd

  064/643-30-55
  ponedeljak, utorak, sreda, četvrtak i nedelja: 10h-22h
  petak, subota: 14h-22h
  Pogledajte na mapi ovde

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem