BRADAVICE SA RUKU UKLANJAJU PROPOLIS, ČUVARKUĆA, SMOKVA, ROSOPAS...

28.10.2019 | AKTUELNO | Pregleda: 352 | Autor: | 0

Lečenje bradavica prvenstveno zavisi od vrste i mesta na kojem su nastale, a proverena prirodna sredstva savetuju i lekari


Lečenje bradavica prvenstveno zavisi od vrste i mesta na kojem su nastale, a proverena prirodna sredstva savetuju i lekari.

Propolis
Recept sa propolisom protiv bradavica: Namažite bradavicu sa par propolis kapi i mesto prelepite čvrsto sa flasterom da ne može prodreti vazduh unutra. Par dana držite flaster i nikako nemojte skidati. Proces ponavljajte sve dok ne uništite i ceo koren bradavice.
Savet plus: svaki put kad menjate flaster sastružite deo bradavice (koji je već izgrizen). Na taj način ćete omogućiti propolisu da bolje prodre sve do korena.

Morska voda ubrzava zarastanje
Za bradavice na rukama kao i bilo koje druge izrasline po telu, morska voda se pokazala kao odličan prirodni lek. Minerali, so i jod koji se u njoj sadrže pospešuju zarastanje rana i isušivanje izraslina. Princip lečenja je krajnje jednostavan - potrebno je što više vremena provoditi u morskoj vodi. Ukoliko se nalazite na plaži, nanesite maramicu sa morskom vodom direkt na izraslinu i držite neko vreme. Da bi tretman morskom vodom bio uspešan, potrebno je da provedete makar 10 dana na moru.

Pivo
Natopiti gazu pivskom penom i priviti na bradavice na rukama. Tretman ponavljati svakodnevno sve dok izraslina ne nestane. Ovu terapiju možete primeniti i na druge delove tela zahvaćene bradavicama.

Maskačak
Sokom od listova i cvetova maslačka svakodnevno mazati bradavicu koja će prvo početi da tamni dok se na kraju ne osuši i ne otpadne.

Čuvarkuća
Sveže isceđenim sokom čuvarkuće svakodnevno mazati bradavice na grudima, licu, rukama. Posle nekoliko dana izrasline na koži će da se osuše i otpadnu.

Crni luk
Rožnate izrasline će takođe nestati ako se svakodnevno mažu sokom od crnog luka.

Smokve
Svež sok od smokava takođe je dobro sredstvo za uklanjanje izraslina na koži.

Vrba
Vrbina kora kuvana u vinu efikasno je sredstvo protiv bradavica i za kurje oko.

Ricinus
Namazati bradavice na rukama ujutro i naveče sa ricinusovim uljem. Takođe možete i na drugim mestima gde su izrasle.

Rosopas
Namazite izrasline na koži sa sokom od rosopasa. Iscediti sok od svežeg limuna, naneti na bradavicu, ostaviti neka odstoji 20 minuta i isprati mlakom vodom. Postupak ponavljati dva puta dnevno.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h,
  subotom 9h-15h

LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h
  subotom 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  radno vreme
  10h-22h radnim danima
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net