POBEDIO LEUKEMIJU I NAPRAVIO APLIKACIJU ZA POMOĆ OBOLELIMA

21.10.2019 | AKTUELNO | Pregleda: 425 | Autor: | 0

Bivši investicioni bankar Fabian Bolin pokrenuo je aplikaciju War on Cancer kako bi poboljšao mentalno zdravlje svim ljudima obolelim od raka


Bivši investicioni bankar Fabian Bolin pokrenuo je aplikaciju War on Cancer kako bi poboljšao mentalno zdravlje svim ljudima obolelim od raka.
Bolin je pokrenuo ovu platformu nakon što mu je u 28. godini dijantostikovana leukemija. Utehu je pronašao u pisanju o svojoj bolesti na Internetu.
Iz bolničkog kreveta Bolin je napisao post koji je za samo 24 sata imao 13.000 deljenja. Nakon toga počeo je da piše blog o svojim iskustvima o raku, kako bi pomogao svim obolelima od neke vrste kancera da nastave svoj život.

"Blog je postao moj spasilac u onom što će biti najteže i najdramatičnije razdoblje u mom životu. Prirodno, doživio sam mnoštvo različitih emocija i blog je bio moj način da ih se rasteretim. Deljenje vlastitog iskustva dalo mi je osećaj svrhe i smisla. Imao sam potrebu da pomognem ljudima u sličnim situacijama na globalnom nivou. Zbog toga sam odlučio da pokrenem platformu na kojoj će ljudi oboleli od neke vrste kancera pisati o svojim iskustvima", rekao je Bolin.

War on Cancer sa sedištem u Švedskoj namenjen je obolelima od raka, onima koji su se izborili s ovom bolešću i njihovim najmilijima. Korisnicima pruža mesto za razmenu priča i iskustava i povezivanje s drugim ljudima sa sličnim iskustvom.

"Glavna svrha platforme je pripovedanje i društveno umrežavanje. Kao član platforme možete da delite svoj put ozdravljenja ili pratite druge. Osim toga, članovi se mogu uključiti u rasprave u delu s komentarima ili putem privatnih ili grupnih razgovora", objašnjava Bolin.

U Bolinovoj kompaniji trenutno radi 13 zaposlenih.

"Naš je tim narastao i imali smo dovoljno sreće da nas stalno pozivaju da govorimo o raku na konferencijama u Evropi i SAD-u i na taj način podižemo svest o problemima mentalnog zdravlja koji dolaze zajedno s dijagnozama raka", objašnjava Bolin.

Njegov cilj je da svima koji su oboleli od raka i onima koji su ga pobedili pruži sigurno mesto na kojem mogu otvoreno i iskreno da govore o svojoj bolesti, uspostave kontakte i steknu prijatelje.

Foto: Fejsbuk

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h,
  subotom 9h-15h

LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h
  subotom 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  radno vreme
  10h-22h radnim danima
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem