VODA IZ STABLJIKE VINOVE LOZE ZA KOSU I OČI

17.10.2019 | AKTUELNO | Pregleda: 323 | Autor: | 0

Ako u dvorištu ili bašti imate vinovu lozu, ovo je tekst samo za vas


Mnogi od vas, koji imaju vinovu lozu u dvorištu, sigurno su primetili kako iz stabljika, kada ih orezuju, curi bistra tečnost. Saznajte zašto je dobro sakupljati taj “nektar”.
To se obično radi na proleće (ali i ponavlja se u toku godine), ali vi možete i sada zarezati stabljičicu loze i sakupljati tečnost za negu kose. O čemu se tačno radi?
Ovaj savet nam je ostao od naših baka. Tečnost dobijena iz stabljika loze odlična je ukoliko imate problema sa kosom - vrlo oštećena, beživotna, suva ili hemijski tretirana kosa, protiv opadanja kose.
Potrebno je samo da zarežete lozu i stavite posudice i sačekate da se napune. Tečnost je bez mirisa i gotovo bez boje (ili malo žućkasta), a najbolje ju je koristiti svežu, tako što je utrljate na teme i na dlaku i ostavite da deluje neko vreme. Ponavljajte dva puta na dan. Prema nekim tvrdnjama od toga kosa raste brže, zdravija je, podmlađena i mnogo će manje opadati. Poželjno je da postupak ponavljate deset dana.
Stari ljudi tvrde da je ova tečnost odlična i za uklanjanje lišajeva (za samo nekoliko dana nestaju), protiv psorijaze, za negu kože, ali i protiv peruti.
Sok iz stabljike vinove loze dobar je i za lečenje umornih, upaljenih i nateklih očiju. Čuvajte ga u flašicama i tri puta na dan (ujutru, u podne i uveče) stavljajte obloge sa ovim sokom.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h,
  subotom 9h-15h

LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h
  subotom 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  radno vreme
  10h-22h radnim danima
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net