KOBASICE, MUSLI, BANANE, KREM SIR...

04.10.2019 | AKTUELNO | Pregleda: 483 | Autor: | 0

Šta ne treba da jedete po preporuci Svetske zdravstvene organizacije


Svetska zdravstvena organizacija stalo prati sve društvene trendove i navike, pa u skladu sa njima i novim naučnim saznanjima izveštava o dobrim i štetnim stranama namirnica i ishrane.
Kobasice

Prepostavlja se i da je konzumacija crvenog mesa najverovatnije kancerogena za ljude, a da su svi proizvodi nastali od prerađenog crvenog mesa još gori! Kako navode u saopštenju, pod crvenim mesom smatra se govedina, teletina, svinjetina, janjetina, ovčetina i konjetina, i sve proizvode od takvog sušenog mesa, prerađevina poput slami, kobasica, viršli ili pašteta treba izbegavati najozbiljnije. Kobasice su ukusan, ali ne i zdrav proizvod. U njima ima najmanje mesa a najviše konzervansa i pojačivača ukusa koji znaju da izazovu i rak jednjaka.
Treba, takođe, smanjiti, ako ne i potpuno izbaciti unos mesa pečenog na roštilju, odnosno uglju.

Instant kaše
Da bi se skratilo vreme kuvanja, žitarice se podvrgavaju posebnom tretmanu zbog čega se ugljeni hidrati pretvaraju u skrob. Dodajte ovom šećer koji se koristi obilato da bi se poboljšao ukus i dobićete otrov koji se plasira kao zdrav proizvod.

Sušeno voće
Više je štetan nego koristan proizvod jer da bi se osušilo voće dodaju mu se određene hemikalije i šećeri koji ga čuvaju od propadanja.

Musli
Musli je čist šećer sa praznim kalorijama. Industrijska prerađevina koja se plasira kao zdrav doručak može vaše telo samo da otruje, a nikako da ga ozdravi!

Sokovi u tetrapaku
Ovakvi sokovi su puni konzervanasa, jer ništa drugo ne može da ih sačuva od propadanja. Sveže isceđen sok može datraje samo 15 minuta. Onaj koji traje mesecima pun je dodataka, jer se u procesu proizvodnje dodaju i šećeri i pojačivači ukusa.

Banane i drugo egzotično voće
Korisno je ono voće koje raste u vašoj neposrednoj blizini. Ono voće koje mora da se transportuje iz prekomorskih zemalja prskano je nebrojeno puta raznim hemikalijama koje sprečavaju da se ono pokvari. Takvo voće je otrov.

Krem sir
Bilo koja dodatna obrada sir pretvara u čistu mast koja se lepi za vaša creva. Za pripremu topljenog i krem sira koristi se sir koji se više ne može prodavati u svom prvom obliku jer mu je verovatno istekao rok trajanja.


Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem