ZAŠTO NIJE DOBRO DA HRANU ZAMRZAVATE U AMBALAŽI OD SLADOLEDA?

29.08.2019 | AKTUELNO | Pregleda: 1578 | Autor: | 0

Iz plastične kutije od sladoleda u hranu će prodreti hemikalije, zato je najbolje da čim sladoled pojedete kutiju baciteVelika plastična kutija koja nam je ostala nakon što smo pojeli sladoled izgleda praktično. Još ima i poklopac koji lepo zatvori posudu. Svako pomisli kako je upravo ova posuda idealna za zamrzavanje kuvanih jela. Zašto nije dobro da zamrzavate hranu u kutiji od sladoled?
Plastično pakovanje od sladoleda odmah nakon što pojedete sladoled bacite u smeće jer ponovno korišćenje može biti opasno! Prazne kutije od sladoleda mogu ispustiti hemikalije na namirnice. U to se ubrajaju hemikalije poput UV-stabilizatora, omekšivača ili supstanci koje se nalaze u plastici i mogu se naći u jelu koje zamrzavate. Posebno kad kutije perete vrućom vodom, stavljate u njih hranu koja je drugačijeg sastava od sladoleda i može da nagrize plastiku ili ako se hrana u tim kutijama zagreva u mikrotalasnoj rerni. Proizvođači grantuju bezbrižno korišćenje i konzumaciju sladoleda koji je u kutiji, međutim, kad se isprazni, kutija se mora baciti. Najbolje je da nabavite posebne posude napravljene tako da obezbeđjuju bezbedno čuvanje hrane i koje možete koristiti više puta.

Ambalaža od sladoleda namenjena je za jednokratnu upotrebu - dok ne potrošite hranu koja se u njoj nalazi. Takođe, za različite vrste hrane koristi se drugačiji tip plastike.
Tako kutije u kojima kupujemo sladoled imaju ambalažu koja je bezbedna samo ako se u njoj čuva ledena poslastica na hladnom mestu.

I još nešto, plastične kutije od sladoleda nikako nisu podobne da u njih pakujete bilo šta kiselo, poput turšije, jer se ove namirnice s razlogom pakuju u tegle.Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem