LAKE VEŽBE ZA PROŠIRENE VENE

26.08.2019 | AKTUELNO | Pregleda: 538 | Autor: | 0

Ublažite tegobe kod proširenih vena gimnastikom koja poboljšava cirkulaciju u nogama


Bilo da na poslu predugo sedite ili stojite, problem je isti: proširene vene.
Ukoliko radite posao koji zahteva dugo sedenje, dobro bi bilo da nekoliko puta u toku smene prošetate nekoliko minuta. Dok sedite noge držite podignute na nekoj nižoj stolici ili kutiji.
Ukoliko dugo stojite, praktikujte da barem 2 puta u toku smene sednete na 10-15 minuta, a noge podignite pod uglom od oko 45 stepeni.
Dok spavate, noge bu trebalo da budu blago podignute. Vožnja bicikla i plivanje su vrlo korisni u ovom slučaju. Ukoliko se odlučite za plivanje, vodite računa da temperatura vode u bazenu ne bude niža od 20 stepeni.

Čak iako nemate simptome prošitenih vena, trudite se da ponekad uradite ove vežbe.
Vežbe imaju za cilj poboljšanje protoka krvi, povećanje vaskularnog tonusa i jačanje mišića donjih ekstremiteta. Penjite se na prste pri stajanju i sedenju kad god možete, sa jednom i obe noge, ispružite i vrtite stopalo, istežite mišiće zadnje lože sa jednom pa drugom nogom, kao da gurate zid.
Sve gimnastičke vežbe najbolje je da izvodite ujutru, čim se probudite.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem