PREPLANULI I POSLE ODMORA

26.08.2019 | AKTUELNO | Pregleda: 213 | Autor: | 0

Provereni saveti da što duže sačuvate bronzani ten - kako da se tuširate i čime da negujete kožu


S teškom mukom ste stekli preplanuli ten, pržili ste se i "čvarili" na suncu do iznemoglosti, ali nažalost, ubrzo po povratku s odmora vaša koža je počela da bledi...
Postoji nekoliko jednostavnih, a proverenih načina da produžite vek vašem savršenom bronzanom tenu!

Mleko za telo
Čak i kada vam se čini da se caklite od masnoće, istina je da nikad ne možete preterati s mlekom za telo. Posle višednevnog isušivanja na suncu, vašu kožu je potrebno dobro "podmazati". Birajte hidratantna mleka jer ona sadrže visok procenat vode koja je potrebna vašoj koži da se nahrani.

Voda
Pijte dosta vode jer ona održava svežinu kože, a samim tim sprečiće isušivanje nakon sunčanja. Suva koža se peruta, ali ako unosite dovoljno vode bar na neko vreme ćete sprečiti neprivlačno skidanje oštećenog epiderma.

Hladni tuševi
Tuširanje vrelom vodom ukloniće masnoće s vašeg tela, što će je dodatno isušiti i samim tim dovesti do perutanja. Perutanje je najveći neprijatelj preplanulom tenu. Umesto vrele ili prilično tople, trudite se da temperatura vode prilikom tuširanja bude što hladnija, kako bi je vaša žedna koža što bolje upila.

Tapkanje, nikako trljanje peškirom
Ukoliko već niste pre sunčanja uradili detaljan piling kože, nemojte to raditi ni nakon što ste se dobro osunčali. Umesto da se snažno i žustro brišete nakon tuširanja, pametnije je da višak vode jednostavno utapkate. Idealno bi bilo da pustite kožu da se sama prirodno osuši ili nežno pokupite višak vode s tela.Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h,
  subotom 9h-15h

LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h
  subotom 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  radno vreme
  10h-22h radnim danima
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net