POSTANITE FIT BEZ ODLASKA U TERETANU

19.07.2019 | AKTUELNO | Pregleda: 385 | Autor: | 0

Kako da dođete u formu, ako ne volite da vežbate okruženi drugim (znojavim) vežbačima


Većina ljudi na početku leta donese odluku da će voditi zdraviji život i više vežbati. Međutim, lako je to reći a malo teže uraditi, naročito ako je reč o osobama koje i nisu toliko vredne kada je vežbanje u pitanju.
Evo kako da dođete do maksimalne razlike u izgledu uz minimalan napor.

1. Umesto sedenja, pokušajte da stojite
Umesto da sedite, kad god vam se ukaže prilika ili želite da napravite pauzu, ustanite i prošetajte, naročito ako obavljate kancelarijski posao. Idite peške do posla, u autobusu pokušajte da stojite, a ne da sedite, izađite na pauzu za ručak, penjite se stepenicama, a ne liftom… Videćete koliko će ova mala promena rutine prijati i vašem telu i vašem duhu.

2. Radite čučnjeve poput trogodišnjaka
Da li ste znali da kada trogodišnjaci sede u čučećem položaju, oni zapravo vežbaju? Naime, čučanj je najprirodniji položaj za odmor ljudskog tela. Nažalost, oko četvrte godine, tu ulogu preuzima stolica, te tako vremenom gubimo fleksibilnost i sposobnost da sedimo u čučećem položaju. Čučanj ne samo da drži naše bokove fleksibilnim, već i postavlja naš sistem za varenje u pravilan položaj, što olakšava rad creva. Kako biste organizmu osigurali ove benefite, nastojte da dnevno makar tri minuta budete u čučećem položaju.

3. Vežbajte u prirodi
Do 75. godine, dve trećine nas će patiti od neke hronične bolesti i možda se oslanjati na farmaceutske lekove koji će nas održavati u životu… Kako biste tu fazu sprečili ili makar odložili što je više moguće, pronađite fizičku aktivnost koja vam prija i krenite sa vežbanjem na vreme. Jedno od sjajnih rešenja jeste vežbanje u prirodi. Po parkovima ima dosta sprava za vežbanje, pa eto ideje da isprobajte neku od njih kada se sledeći put nađete u tom okruženju.

4. Krevet kao podloga za vežbanje
Najbolja stvar kod kreveta, je to što je veoma udoban, te je kao takav idealna podloga za vežbanje. Na krevetu se možete protezati, istezati, raditi makazice ili druge vežbe za zatezanje nogu i zadnje lože, i to sve dok gledate omiljeni film ili čitate knjigu.


Tagovi:

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem