REŠITE SE URASLOG NOKTA BEZ HIRURGA

18.07.2019 | AKTUELNO | Pregleda: 567 | Autor: | 0

Ne dozvolite da urasli nokat dođe do nivoa za hiruršku intervenciju, reagujte na vreme i neka vam hirurg bude poslednja opcija

Rešite se uraslog nokta bez hirurga uz pomoć lekovitog bilja.

Kupka od preslice
Usitnjenu suvu preslicu prelijte kipućom vodom, ostavite da prekrivena stoji dva do tri sata, zatim ocedite. Pre upotrebe ponovo zagrejte i potopite nogu sa uraslim noktom dvadeset do trideset minuta. Kupka od preslice za omekšavanje kože je efikasnija od obične vode.

Oblog od limuna
Pričvrstite krišku svežeg limuna, koji će omekšati kožu posle prespavane noći. Koristi se umesto namakanja u vrućoj vodi.

Oblog od lanenog brašna
Semenke lana treba samleti, staviti u posudu, i uz stalno mešanje dodavati vruću vodu sve dok ne postane kaša. Kada dobijete homogenu smesu, stavite je na gazu, zatim privijte na prst i ostavite da deluje preko noći. Oblog će smanjiti upalni proces. Možete ga privijati sve dok nokat ne bude spreman za vađenje i rezanje.

Oblog od patlidžana za gnoj ispod nokta
Svež patlidžan je izvrstan lek za sve gnojne i sporo zarastajuće rane. Ako ga privijete na zagnojen prst, u koji urasta nokat, osetićete olakšanje vrlo brzo. Tokom dana nekoliko puta stavljajte na nokat tanku krišku patlidžana i lagano umotajte gazom.

Kaša od brašna i meda
Umešajte brašno i med u kašu, zatim stavite na komad gaze i privijajte na nokat. Nakon skidanja obloge, prst isperite čajem od kamilice.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h,
  subotom 9h-15h
  nedeljom 9h-14h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radno vreme
  radnim danima 9h-18h
  subotom 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  radno vreme
  10h-22h radnim danima
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net