ZABRANA E-CIGARETA

28.06.2019 | AKTUELNO | Pregleda: 507 | Autor: | 0

San Francisko prvi je američki grad u kojem je zabranjena prodaja električnih cigareta


San Francisko prvi je američki grad u kojem je zabranjena prodaja električnih cigareta, dok se ne razjasne njihovi efekti na zdravlje. Zvaničnici San Franciska izglasali su zabranu prodaje e-cigareta u prodavnicama, ali su zabranili i on line trgovinu ovim proizvodom. Upravo se u San Francisku nalazi sedište Jul Labsa, najpopularnije američke kompanije koja proizvodi e-cigarete. Kompanija je povodom zabrane saopštila da će ovaj potez naterati kupce da se vrate običnim cigaretama, a pojaviće se i "crnog tržišta".

Gradonačelnica San Franciska London Brid ima 10 dana da potpiše zakon i najavila je da će to učiniti, a zakon će stupiti na snagu sedam meseci kasnije. Međutim, spekuliše se da će uvođenje zakona predstavljati pravni izazov, prenosi BBC.

Aktivisti koji se protive prodaji e-cigareta su rekli da kompanije za ciljnu grupu imaju mlade kojima nude različite ukuse. Iako je potrebno još istraživanja kako bi se ustanovili efekti na zdravlje, aktivisti tvrde da e-cigarete mogu navesti mlade da pređu na prave cigarete.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radnim danima: 8h-20h,
  subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radnim danima: 8h-20h
  subotom: 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  ponedeljak-petak: 10h-20h
  subotom i nedeljom: 10h-20h
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem