KANCER MI SE NE VRAĆA UZ PČELINJE PROIZVODE I ZELENI ČAJ

19.06.2019 | AKTUELNO | Pregleda: 1544 | Autor: | 0

Priča koja inspiriše: Ivica Stojšin, vojni pilot u penziji, oporavio se posle operacije tumora debelog creva


Ivica Stojšin, vojni pilot u penziji, oporavio se posle operacije tumora debelog creva, zahvaljujući zelenom čaju, pčelinjim proizvodima i druženju sa pčelama.
Da je sve bilo u redu, Ivica Stojšin (48), vojni penzioner, ove godine bi otišao u redovnu starosnu penziju. Ipak, penzioner je postao nešto ranije, spletom nepredviđenih okolnosti.

Kao vojno lice sa specifičnim zanimanjem - letenje na helikopteru, Stojšin je jednom godišnje imao obavezan lekarski pregled. Pre šest godina na tom pregledu ustanovili su mu manjak gvožđa u krvi.
- Za mesec dana popravio sam krvnu sliku koristeći tablete gvožđa, tako da sam naknadno prošao. Sledeće godine, na istom godišnjem pregledu, ispostavilo se da opet imam manjak gvožđa. Poslali su me na dodatna ispitivanja i preglede. Imao sam sreću da sam naišao na doktorku Jović, koja je, i pored toga što su mi ostali rezultati, sem krvi, bili dobri, predložila da uradimo kolonoskopiju. Tako smo i uradili. Na moju sreću, već za dve nedelje, na tom zahvatu zaključili su da imam dva polipa koja su odmah uklonili i zadebljanje za koje nisu mogli da utvrde da li je maligno ili benigno, ali su predložili operaciju - priseća se Stojšin kako je počela njegova borba sa rakom debelog creva i nastavlja:
- To je za mene ipak bio šok. Brzina pregleda i operacija su me iznenadili.

Posle operacije, u bolnici se oporavljao oko mesec dana.
- Da bi rana na debelom crevu srasla, oko deset meseci imao sam gastrostomu. Posle toga imao sam još jednu operaciju da bi mi pokrenuli digsetivni trakt, tada su i skinuli stomu - dodaje ovaj hrabri Novobečejac.

Postoperativni proces nije bio lak. Oporavak, u smislu kvaliteta života, još uvek traje:
- Trudim se da živim kao pre. Idem redovno na preglede i kontrole. Analiza tumor-markera potvrđuje da je sve kako treba. Lično se osećam dobro, ali moram da vodim računa o količini hrane koju unosim i moram da planiram putovanja, tako da se uklope sa mojom oštećenom funkcijom sfinktera. Za sada uspevam u tome - kaže naš sagovornik.

Ali, šta je Stojšinu posebno pomoglo da se oporavi i nastavi normalan život?
- Pčelar sam već petnaest godina i u oporavak sam uključio med i sve proizvode od meda i pčela. U početku sam uzimao svako jutro čaj zaslađen medom, i to zeleni čaj, a med je bio suncokretov ili od uljane repice. Te dve vrste meda sadrže veoma jake antioksidanse, jer imaju najviše polena u sebi, i zato brzo kristališu. Znamo da je polen blagotvoran za ljudski organizam jer sadrži mnogo minerala i vitamina koji su odlični za oporavak posle bilo koje hirurške intervencije, a pogotovo posle operacije tumora. Pored ispijanja čaja, Stojšin je počeo da pravi i mešavine za jačanje imuniteta i za povećanja gvožđa u krvi.
- Sve mešavine koje sam uzimao u početku, i koje su mi pomogle u prvim danima posle operacije, sami smo pravili moja supruga i ja. Od svakog sam uzimao po tri kafene kašičice pre jela. Miks za imunitet sadrži med od suncokreta, koprivu, polen i propolis, dok se miks za anemiju pravi od suncokretovog meda, semena koprive, polena, cimeta i propolisa. Mešavine sam najviše konzumirao u prve dve godine, a kako sam išao na redovne kontrole, tako sam i smanjivao količine, da bih danas ostao samo na čaju, medu i kapima od propolisa.
Samo pčelarstvo je, kako svedoči Stojšin, blagotvorno za zdravlje, jer kod pčela ne može da se radi kada si nervozan. Zato pčele opuštaju, a budući da se radi u prirodi, to je odlična kombinacija.

- Na samom pčelinjaku, na svakoj košnici, inhalirao sam se i udisao predivan miris koji je izlazio iz nje. U radu sa pčelama primenjivao sam i pčelinji otrov, odnosno, dozvoljavao sam da me pčele povremeno bockaju i ubrizgavaju mi otrov koji je blagotvorno delovao na oporavak - ističe ovaj vredni i uporni pčelar i zaključuje: - Redovne kontrole su pokazivale da je operacija uspela, a moj način života i konzumacija pčelinjih proizvoda pomogli su da se teška bolest ne vraća.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem