ČAJ OD BURJANA PROTIV PSORIJAZE

04.06.2019 | AKTUELNO | Pregleda: 712 | Autor: | 0

Srodnica zove, poznata i pod imenima burjan ili aptovina efikasno je rešenje narodne medicine


Upornu i neprijatnu psorijazu, ublažite jednostavnim rešenjem iz riznice narodne medicine: čajem od burjana.

Veliki broj osoba muku muči sa psorijazom, koja je vrlo naporna tokom cele godine, osim u letnjim mesecima, kada je sunce "natera" da se povuče. Postoje standardni lekovi za njeno kontinuirano lečenje, ali zagovornici tradicionalne medicine tvrde da je izuzetno delotvoran čaj od aptovine, korovske biljke poznate i pod imenom burjan ili smrdljiva zova.

Kašičicu osušenog i usitnjenog korena prelijte čašom hladne vode, zatim zagrejte do ključanja i kuvajte dva-tri minuta. Kada se prohladi procedite i popijte.
Uzima se neposredno pre spavanja, tokom sedam dana. Postupak treba ponoviti posle dva do tri meseca, jer lekoviti sastojci biljke deluju i posle prestanka njegovog konzumiranja.

Kratkotrajno sunčanje, rano ujutru, ili pred zalazak sunca, kod obolelih od psorijaze može znatno da poboljša stanje kože, ali preterano izlaganje suncu, upozoravaju dermatolozi, može da izazove kontraefekat. Zbog toga se preporučuje da sunčanje bude kraće i češće, otprilike tri do četiri puta nedeljno, uz obavezno korišćenje losiona sa zaštitnim faktorom minimum 15.

I kupanje mlakom vodom i blagim, prirodnim sapunima sa dodatkom ulja i biljnih masnoća, takođe, može trenutno da smanji ljuspanje kože. Generalno, individualno propisani lekovi u kombinaciji sa izlaganjem suncu, izbegavanjem mesnih prerađevina, alkohola i cigareta pokazali su se kao rešenje koje najdugoročnije ovo oboljenje može da drži pod kontrolom.

Savet plus
Aloe vera može da smanji crvenilo i svrab, ali je potrebno koristiti je u kontinuitetu nekoliko meseci, a i riblje ulje se takođe pokazalo korisnim u određenom broju slučajeva. Omega tri masne kiseline smanjuju upalu koja se pojavljuje kod psorijaze, dok kokosovo ulje bez veštačkih dodataka može da zaštiti kožu od sušenja i pucanja.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h,
  subotom 9h-15h
  nedeljom 9h-14h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h
  subotom 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  radno vreme
  10h-22h radnim danima
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net