ŠIPAK I MED SMANJUJU NASLAGE NA ZIDOVIMA KRVNIH SUDOVA

04.06.2019 | AKTUELNO | Pregleda: 1506 | Autor: | 0

Kako se i zašto Igor Đurđević, poznati frizer iz Beograda, upustio u pčelarstvo


Poznati frizer iz Beograda Igor Đurđević postao je pčelar i svima preporučuje da krvne sudove čuvaju kombinacijom meda i šipka.
Kad je osetio neobjašnjivu potrebu da bar na kratko pobegne od beogradske gužve i salona u kome godinama ulepšava žene i jači pol, Igor Đurđević sa porodicom otišao je na selo i kupio pčele.
Već pet godina svaki vikend sa suprugom Snežanom, kćerkom Irinom i sinom Nemanjom provodi u selu Markova crkva kod Valjeva, gde je pored trideset i sedam košnica zasadio malu plantažu šipurka. Godinama posvećen izučavanju lekovitog bilja, pronašao je formulu u kojoj je spojio med, propolis i šipurak i napravio potpuno prirodan preparat vrhunskog kvaliteta za jačanje imuniteta, bolje varenje, lepši izgled kože i detoksikaciju.

Đurđević kaže da je sve počelo kao vikend pčelarenje - iz hobija, ljubavi i zadovoljstva. A zatim je zasadio sedam stotina sadnica šipurka na pčelinjaku do kuće...
- Tri godine sam pravio džem od šipurka, koji je inače potpuno prirodan, i nikada ga nismo tretirali hemijskim sredstvima, ali sam želeo da, pošto znam koliko je dobar za zdravlje, izostavim šećer. Želeo sam da napravim nešto što je na korist deci, porodici i video sam da moram ili da osušim šipurak ili da ga liofiliziram - to je duboko zamrzavanje na -80°C, kod koga se vakuumom izvuku sva voda i vlaga iz ploda, a sačuvaju sva lekovita svojstva - priča nam Igor.

Sušenje šipurka je drug proces, jer samo ako se pravilno osuši sačuvaju se lekovita svojstva. Ideja je bila da se šipurak pretvori u prah i pomeša s medom. Posle nekoliko godina traženja prave formule, kada je došao do gotovog proizvoda, odneo ga je na Poljoprivredni fakultet, gde je dobio najbolje ocene. To mu je, kaže nam, bio podstrek da nastavi da radi na usavršavanju proizvoda.
- Pošto je sve organsko, mnogo je teže i zahteva više vremena. Uključila se supruga, roditelji, kumovi. Bez ljubavi i posvećenosti, nema pravih rezultata. Inače, priroda me je oduvek privlačila. Zavoleo sam svet pčelarstva i pčele kao božanska bića, jer one žrtvuju svoj život za porodicu.


Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radnim danima: 8h-20h,
  subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radnim danima: 8h-20h
  subotom: 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  ponedeljak-petak: 9h-20h
  subotom i nedeljom: 9h-20h
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem