STOP ZA ČIR NA ŽELUCU

20.05.2019 | AKTUELNO | Pregleda: 654 | Autor: | 0

U fazi intenzivnih bolova preporučuje se nektar od meda koji se uzima četiri do osam nedelja, jedan do dva sata pre jela


Osobe obolele od čira na želucu trebalo bi da uzimaju tokom četiri do osam nedelja, jedan do dva sata pre jela, tri puta dnevno po 40 grama meda rastvorenog u čaši mlake vode ili u mineralnoj vodi.
Delovanje meda kod bolesnika od čira na želucu, proveravao je dr N. P. Jojriš, poznati ruski lekar i autor brojnih dela iz oblasti medicinskog pčelarstva. On piše:
– Kod obolelih od čira na želucu i dvanaestopalačnom crevu zapazio sam, ako se uzima med, da nestaju bolovi, gorušica i gađenje, a znatno se povećava procenat hemoglobina u krvi i raspoloženje bolesnika. U terapijske svrhe med se mora obavezno rastvoriti u toploj vodi jer sadrži na destine raznih korisnih materija koje, kada se rastvore, brže i lakše se apsorbuju iz želuca i odlaze u krv.
Uzimanje meda preporučuje se dva puta dnevno, ujutru i uveče, pre jela.
Međutim, poznato je da osobe koje boluju od gastritisa ili čira na želucu imaju nelagodan osećaj posle konzumiranja meda. Da bi se taj osećaj izbegao, med se mora pravilno konzumirati. Osobe koje imaju povećano lučenje kiseline u želucu, ili im med provocira njeno lučenje, moraju ga uzimati na sledeći način kako bi izbegle neprijatan osećaj i dopustile da med deluje terapijski. Preporučuje se uzimanje toplog rastvora meda (50 grama meda u pola šolje čaja). Rastvor se uzima sat do sat i po posle jela, ali i na jedan sat pre spavanja jer med učvršćuje san.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem