NOVOZELANDSKI MED U BILJNOM CENTRU MAGIČNO BILJE

13.06.2019 | AKTUELNO | Pregleda: 675 | Autor: | 0

U toku je velika prolećna akcija! Iskoristite priliku i nabavite najkvalitetniji med na svetuMed koji dolazi sa novozelandskih stabala ima neuobičajene sastojke koji sadrže visok nivo fenolnih jedinjenja i kao rezultat toga moćna antioksidativna, antibakterijska i antiinflamatorna svojstva. Iskoristite prolećnu akciju u prodavnicama Biljnog centra Magično bilje.

Pohutukava med - Izbacite toksine
Pohutukava, ili novozelandsko božićno drvo, može da živi hiljadama godina. Maori su koristili koru i nektar ovog drveta u tradicionalnim lekovima: da bi izlečili dizenteriju, zaustavili krvarenje ili otklonili kašalj, prehladu i bolno grlo.
Med koji se dobija od cvetova pohutukave ima bledu boju i sladak i prepoznatljiv ukus i zato je jedna od najpopularnijih vrsta meda među Novozelanđanima. Njegov kvalitet privukao je pažnju i kraljice Elizabete II, koja svake godine naruči paletu meda pohutukava sa ostrva Rangitoto.
Moderne hemijske analize dokazale su da kora pohutukave sadrži elaginsku kiselinu koja pravi komplekse sa toksičnim metalima i tako utiče na njihovo izbacivanje iz organizma.

Kako da kupite med sa Novog Zelanda pogledajte ovde

Revareva med - Sprečite rak debelog creva
Revareva med je klasičan tamni med sa intenzivnim ukusom karamele. On je toliko taman da ne možete da vidite kroz teglu. To nije zagrevan ili filtriran med koji možete da nađete na većini polica u prodavnicama. To je najfiniji med i po ukusu, kao i po zdravstvenim efektima.
Na Novom Zelandu trenutno je u toku veliki broj naučnih projekata koji istražuju prednosti Meda revareva, tamnog meda sličnog manuki, ali sa različitim lekovitim svojstvima i prednostima.
Naučni tim upravo je završio istraživanje i istakao prednosti ovog proizvoda za sprečavanje raka debelog creva. Zaključeno je da Revareva med sigurno sprečava rak creva.

Kamahi med - Ojačajte imunitet
Kamahi med je jedinstven za Novi Zeland. To je zimzeleno drvo koje cveta malim ružičastim ili belim cvetovima. Iako je drvo veoma zastupljeno, Kamahi med nije lako pronaći.
Boje ćilibara, glatke kremaste teksture, prirodne i prepoznatljive arome, ovaj med manje je sladak od većine drugih vrsta. Kamahi med kompanije Happy Valley je zlatno žute boje sa bogatom paletom ukusa.
Med kamahi sadrži visoku količinu minerala i elemenata u tragovima koji imaju maksimalan efekat na zdravlje.
Ovaj med je prirodna superhrana. Kompleksni sastav sirovih, neprerađenih hranljivih sastojaka, Kamahi med čini jedinstvenim izvorom energije i imunološke podrške za vaše zdravlje.

Kako da kupite med sa Novog Zelanda pogledajte ovde


Med od borača - Spas od artritisa i upala
Naučnici su složni da je ovaj med jedna od najhranljivijih namirnica koju možete da pojedete.
Prebogat antioksidansima, vrlo je koristan kod prehlada, dijareje, bolnog grla, pomaže koži i kosi da ojačaju i ozdrave.
Ipak, najviše se preporučuje kod artritisa i drugih inflamatornih bolesti jer antioksidanti koje ovaj med sadrži dramatično smanjuju zapaljenja u vašem telu.
Deluje i protiv apatije, depresije, tuge, melanholije, nesanice i kao blagi sedativ. Apiterapeuti ga prepisuju kod problema sa metabolizmom, hormonima, PMS-om, menopauzom, valunzima i plućnim tegobama.

Med od deteline - Sprečite aterosklerozu
Najčešća vrsta meda na Novom Zelandu je upravo Med od deteline. Ima veoma blag, prijatan ukus, slatkaste cvetne arome. Kremaste je teksture.
Prema rečima Dženifer Edi sa Klinike za porodičnu medicinu u Viskonsinu, med od deteline sprečava rast bakterija i uništava one otporne na antibiotike.
Med od deteline sadrži ogromnu količinu antioksidanata, minerala i vitamina. Sprečava razvoj ateroskleroze. Dnevni unos jedne do dve kašičice Meda od deteline u ranim jutarnjim časovima pomaže i u snižavanju krvnog pritiska.
Med od deteline pomaže svima koji su se tek oporavili od bolesti ili su na strogoj dijeti da bi sprečili bakterijske infekcije.

Kako da kupite med sa Novog Zelanda pogledajte ovde

Med od divljeg cveća - Stop za alergije
Ovaj med, boje ćilibara, ukusna je mešavina nektara raznog bilja koji u velikom broju raste u udaljenim dolinama i poljima ove ekološke zemlje.
Bogatstvo flore kojoj prija toplo sunce, u kompaniji Happy Valley, koriste tokom svake sezone.
Bogate arome i kremaste teksture, ima toliko različitih ukusa koliko i cvetnih aroma.
Med od divljeg cveća posebno se preporučuje osobama koje su sklone alergijama. Snagom raznovrsnih sastojaka povoljno utiče na decu u razvoju, starije osobe, kao i sve one kojima je potreban odmor i dodatna energija.

Tavari med - Ubrzajte metabolizam
Tavari med kompanije Happy Valley dolazi direktno iz šuma Novog Zelanda. Svetle je boje sa bogatim i suptilnim ukusom karamele. Tavari med nije tako taman kao manuka ili revareva, ali mu je ukus mnogo slađi. Čim se pojede, obezbeđuje instant energiju. Poseduje antibiotsko dejstvo zasnovano na peroksidnoj aktivnosti. Ubrzava metabolizam i kožu čini elastičnom. Istraživanja u vezi lekovitih svojstava ovog meda i njegove prevencije kod kancera i dalje se sprovode.
Drvo tavari je jedinstveno za Novi Zeland. Raste do petnaest metara i ima simetrične grane sa belim cvetovima, koji su takođe simetrično poređani.

Matični med u mleču

Mleč u medu je prirodni revitalizujući preparat koji poseduje mnoga blagotvorna dejstva:

- povoljno deluje na obnavljanje organizma i poboljšava opšte zdravstveno stanje

- pojačava rad centralnog nervnog sistema

- poboljšava metabolizam

- povećava apetit

- ublažava reumatične bolove u mišićima i zglobovima

- povećava fizičku snagu i radnu sposobnost

- ubrzava oporavak rekonvalescenata

- utiče na podmlađivanje ćelija jer ih snabdeva faktorima koji im nedostaju

- pomaže u prevenciji i lečenju bronhijalne astme, oboljenja jetre i bubrega, stomačnih čireva i nesanice.

Mleč u medu ima prirodnu sposobnost da održi i poboljša neuropsihičku ravnotežu, endokrini, digestivni i genitourinarni sistem. Ustanovljeno je da ovaj revitalizujući preparat poboljšava memoriju, pomaže u borbi protiv srčanih oboljenja, uključujući arteriosklerozu i anginu. Mleč u medu normalizuje telesne funkcije, štiti od infekcija, povećava otpornost na bolesti, nivo izdržljivosti i energije.

Kako da kupite med sa Novog Zelanda pogledajte ovde

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem