ISHRANOM POBEDILA RETKO OBOLJENJE NERVNOG SISTEMA

01.05.2019 | AKTUELNO | Pregleda: 789 | Autor: | 0

Mlada Ela Vudvard iz Londona pokazala je svojim primerom koliko je ishrana važna za zdravlje


Ela Vudvard više ne pije nijedan lek i želi da pomogne drugima da se osećaju isto tako dobro.

Ela je imala dvadeset godina kada se jednog jutra probudila sa toliko oteklim stomakom da je izgledalo kao da je u odmakloj trudnoći. Pošto je nekoliko meseci odlazila kod doktora različite specijalizacije, dijagnostikovali su joj sindrom posturalne ortostatske tahikardije, retko oboljenje koje napada nervni sistem.
Bila je bez energije, a srčani ritam bi joj se drastično usporavao ili ubrzavao u roku od nekoliko sekundi. Ela je počela da spava po šesnaest sati dnevo, a cele nedelje bi provodila zatvorena u svojoj sobi. Kako bi se izborila sa svim simptomima, uzimala je neverovatnih dvadeset i osam pilula dnevno. Posle nekoliko meseci ovakve terapije, i bez ikakvih poboljšanja, odlučila je da preuzme stvari u svoje ruke.

Inspirisana knjigom Krisa Kara Crazy Sexy Diet, Ela je prešla na vegansku ishranu i počela da izbegava gluten. Posle godina konzumiranja prerađene hrane pune šećera, ovo je bio pravi izazov za nju.
- Nisam volela voće i povrće, niti sam imala pojma šta je kinoa - kaže ova devojka. Pošto je provela nekoliko meseci na jednoličnoj hrani, odlučila je da malo promeni ishranu. Napravila je blog Deliciosly Ella, na kom je delila svoje recepte i iskustva sa drugima.
- Bili su mi potrebni slatkiši, od kojih mi ne bi bilo loše. Da biste bili srećni, treba da budete umereni. Blog sam pokrenula da bih naterala sebe da smišljam nove recepte, da isprobavam nove stvari… i pošlo mi je za rukom - kaže Ela.
Ne samo da je pronašla nove namirnice, koje ranije nije jela, već je u roku od šest meseci njena bolest počela da se povlači, a sada ima više energije nego ikada. Ne pije više nijedan lek i želi da pomogne drugima da se osećaju isto tako dobro.
- Toliko dobijate kad se hranite raznovrsnim namirnicama. Tako možete da se hranite veći deo dana, a da i dalje jedete hamburgere. Vaše telo će se osećati mnogo bolje - objašnjava Ela i dodaje da ljudi ne moraju da se odreknu mesa, poput nje, da bi bili zdravi.
Ela studira i želi da postane nutricionista, a u međuvremenu drži časove kuvanja i piše knjigu o tome kako su je promene u ishrani vratile u život. Kaže da se nikada nije osećala toliko srećno, zdravo i živo.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radnim danima: 8h-20h,
  subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radnim danima: 8h-20h
  subotom: 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  ponedeljak-petak: 9h-20h
  subotom i nedeljom: 9h-20h
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem