ČIŠĆENJE TELA PIRINČEM

01.05.2019 | AKTUELNO | Pregleda: 553 | Autor: | 0

Iz tela se izbacuju sluz i toksini, a kilogrami nestaju


Čišćenje tela pirinčem radi se jednom godišnje i to najbolje u proleće.
Čišćenje tela pirinčem koristi se kako bi se iz organizma izbacile nataložene soli,a preporučuje se i kod bolesti urogenitalnog sistema. Pomaže pri ubrzavanju metabolizma, eliminiše toksine iz organizima, smanjuje težinu, a telu vraća energiju.
Ova terapija smanjuje oticanje tela, olakšava rad bubrega i jetre.

Čišćenje tela pirinčem:
Potrebno je: 4 šolje smeđeg pirinča (mada može da posluži i beli pirinač).
Prvog jutra ujutru se 2 kašike pirinča sipaju u teglu u kojoj se stavlja čista, hladan voda (pirinač prvo operite). Poklopite posudu sa krpom. Stavite teglu na polici ili na prozorsku dasku.
Drugog dana procedite pirinač i operite ga pa opet sipajte vodu i ostavite ga da stoji na polici. Ako je mnogo vruće u kući, pirinač morate da perete i dva puta dnevno kako se ne bi zakiselio. Zatim u još jednu teglu sipajte 2 kašike pirinča, pa ga potopite u hladnoj vodi i ostavite do sutra.
Trećeg dana perete pirinač iz tegle broj jedan i tegle broj dva, a uzimate teglu broj tri i u nju sipate pirinač (2 kašike) i vodu.
Četvrtog dana perete pirinač iz tegle broj 1, 2 i 3, pa uzimate i četvrtu teglu i u nju potopite 2 kašike pirinča.

Petog dana pirinač iz tegle broj 1 perete, pa kuvate za doručak. A u novu teglu stavite svež pirinač i sipate vode, pa stavljate iza tegle broj 4.

Čišćenje tela pirinčem
Ovaj proces traje od 40 do 45 dana. Pirinač se kuva veoma kratko da bi se dobila kaša. Može da se jede i sirov pirinač koji je bio potopljen u vodi tokom 4 cela dana.
Doručak treba da se sastoji od ovog pirinča, bez soli i šećera ili maslaca. Pola sata pre doručka popijte čašu vode. Nakon doručka 4 sata ne smete ništa ni da jedete ni da pijete.
Nakon 2 do 3 sata može doći do velikog osećaja gladi, ali nije dozvoljena ni čaša vode, a kamoli jabuka ili sok.

Kad prođe 4 sata nakon doručka, možete da popijete čašu vode, a onda da normalno ručate.
Za ručak ili večeru možete jesti sve što poželite, ali neka so bude u minimalnoj količini. Ukoliko smanjite so, ovaj režim ishrane će bolje delovati.
Jedini nedostatak ove terapije pirinčom je gubitak kalcijuma. Zbog toga biste trebalo da jedete više proizvoda koje sadrže kalcijum.
Ova terapija sprovodi se samo jednom godišnje i to u proleće kada nam je dostupnija sveža hrana koju maksimalno moramo ubaciti u ishranu.
Kako biste sprečili gubitak kalcijuma tokom ovog čišćenja jedite što više kravljeg sira, suvih šljiva i kajsija, kao i povrća.
Oni koji su praktikovali ovu dijetu kažu da su za vreme od ovih 40 dana izgubili neželjenu kilažu koja si potom nije vratila.


Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h,
  subotom 9h-15h

LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h
  subotom 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  radno vreme
  10h-22h radnim danima
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net