PROGNOZIRALI SU MI GODINU DANA ŽIVOTA, UZ MED VIŠE NEMAM HEPATITIS

11.04.2019 | AKTUELNO | Pregleda: 948 | Autor: | 0

Suad Lipovac, pčelar i apiterapeut iz Gradačca, opisuje svoju borbu sa opakom bolešću koju je savladao uz pomoć meda i lekovitog bilja


U ratu sam oboleo od žutice i, kako su lekari rekli, preboleo sam je na nogama’. Mladost i bavljenje sportom učinili su da nisam ni primetio kad sam oboleo. Primećivao sam žute beonjače, kada bih pritisnuo prst na prsa, otisak je ostajao žut, ali nisam mario za to. Borba za život u ratnom i poratnom periodu bila je jača od mene, mislio sam samo da preživim i ishranim svoju porodicu.
Hepatitis su mi konstatovali lekari na sistematskom pregledu u septembru 1997. godine. Odmah sam primljen na infektivnu kliniku i počeo sam da se lečim medikamentima. Po stabilizaciji, i petnaest dana provedenih u klinici, otpušten sam uz reči divne doktorke: "Suade, mi smo učinili koliko smo mogli, mlad si, nastavi sa ovom terapijom, ali bih ti savetovala da probaš i sa lekovima na biljnoj osnovi".

Čime ste se sve lečili pre nego što ste počeli da uzimate med?
- Uglavnom sam uzimao propisane lekove i pazio sam na ishranu. Pošto nije davalo rezultate, krenuo sam od travara do travara. Osim čajeva, bilo je tu raznih preparata.

Šta su Vam rekli lekari?
- Na kontrolnim pregledima velikih promena nije bilo, osim što sam eliminisao žuticu, ali hepatitis je ostao. Nalazi su stalno bili loši. Nisam ni znao da je doktorka mojoj ženi rekla da sa ovakvima nalazima, i ako nešto ne preduzmem, neću živeti ni godinu dana.

Kako ste došli na ideju da počnete da se lečite pčelinjim proizvodima?
- Sasvim slučajno. U nekom časopisu sam pročitao da dr Trkovnik iz Zagreba uspešno leči oboljenja jetre preparatima na bazi meda. Zbog visoke cene leka naručio sam jednu teglu od 250 grama i počeo sam više puta dnevno da koristim med u čaju. Po dobijanju preparata, uzimao sam ga po upustvu, ali je to bila mala količina za konačno izlečenje. Pošto u to vreme nisam znao za ostale pčelinje proizvode, osim meda, počeo sam da se interesujem i došao sam do propolisa, matične mleči, polena i perge i uveo ih u svoje lečenje. Ali, i ti preparati su za mene bili skupi.
Pala je odluka da i ja počnem da se bavim pčelarenjem. Kako sam do tada kupio i pročitao mnogo knjiga o lekovitom bilju i lečenju travama, tako sam i oko pčela i pčelinjih proizvoda, odnosno o apiterapiji, pročitao i mnogo naučio. Pošto sam tražio sebi lek za jetru, akcenat sam stavio na oboljenja jetre.
Došao sam na ideju da trave koje leče jetru pomešam sa pčelinjim proizvodima. Pomešao sam med od kestena, jer je on za unutrašnje organe najbolji, matični mleč, propolis, sušen i svež polen i pergu sa mlevenim sušenim travama, semenkama ili korenom, u zavisnosti šta se uzima od koje biljke, u ovom slučaju sikavicu, sladić, maslačak, artičoku, zeleni čaj, kurkumu i žalfiju.

Šta ste sve uzimali i koliko dugo?
- Uzimao sam ovaj preparat tri puta po dve supene kašike dnevno, pola sata pre jela ili sat posle jela. Uporedo sam dnevno uzimao litar do litar i po čaja od koprive, radi čišćenja krvi i organizma.

Kakve ste promene osećali od kada ste počeli da konzumirate med?
- Kada je bolesna jetra, bolestan je ceo organizam. Jednostavno, izgubite volju za životom, a to je najgore za organizam u celini. Niti vam se jede, niti pije, niti vam se s kim druži, nema osmeha na vašem licu, nema budućnosti, jednostavno: jad i čemer. Sreća je bila što sam imao podršku porodice i što sam verovao da će mi pomoći sve ono što sam pio, pa i u ovaj moj preparat. Nakon nekoliko dana već je bilo bolje.
Nakon šest meseci otišao sam na kontrolu jetre. Ni ja ni lekari nismo mogli da verujemo da se hepatitis može izlečiti. Bili su u čudu i pitali kako? Ispričao sam im.

Šta ste sve dobili od pčela? Šta ste sve od njih naučili?
- Osim što su mi dale zdravlje, pčele su me smirile i sada kada radim ne brzam, ne ljutim se, ne nerviram se, a ako se i to desi, one me smire.
Od pčela sam naučio da ne treba biti škrt. ’Baci uzvodno, nadaj se nizvodno’, odnosno daj pčeli ono što joj treba u pravo vreme i nemoj joj uzimati, takoreći otimati, i ona će ti to višestruko vratiti. Kada bi naši političari samo jedan sat proveli ili pročitali život i biologiju pčela u zajednici, svima bi nam bilo mnogo bolje.


Izvor: Lekoviti med

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-18h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem