BUDITE SE IZMEĐU 3 I 5 SATI UJUTRU: EVO ŠTA VAM TELO PORUČUJE!

20.03.2019 | AKTUELNO | Pregleda: 7594 | Autor: | 0

Telo je neverovatan mehanizam. U njemu se tokom sna događaju se brojne hemijske reakcije i promene, a mnoge su povezane sa tim šta radimo tokom dana. Ako se noću budite u isto vreme ili ne možete zaspati, otkrijte pravi razlog i saznajte šta vam vaše telo poručuje.

Ako se budite između 23 sata i 1 sat
Ovo vreme povezano je sa žučnom kesom. Ovaj organ razgrađuje masnoću koju ste tokom dana uneli u organizam. Buđenje u ovo vreme znači da jedete pretešku i premasnu hranu i da je vreme da promenite navike u ishrani.
Isto tako, buđenje u ovo vreme može značiti i da u sebi zadržavate negativne emocije poput gorčine, besa i osuđivanja sebe i/ili drugih. Sopstvene ili tuđe greške drže vas budnima.

Ako se budite između 1 i 3 sata
U ovo vreme telo osvežava jetru koja je čistač našeg organizma. Buđenje u ovo doba noći može značiti da vam je jetra preopterećena i da radi pojačano. Telo vas upozorava da promenite ishranu i smanjite unos alkohola.
Isto tako, buđenje u ovo vreme vezano je uz negativne emocije pout ljutnje, besa i krivice zbog čega se teško možete opustiti.

Ako se budite između 3 i 5 sati
Ovo doba dana povezano je s plućima koja sakupljaju kiseonik, šalju ga u ostale organe i pripremaju telo za novi dan. U to vreme pluća se čiste. Ako se budite između tri i pet u noći, to može biti znak da su vam pluća preopterećena zagađenim vazduhom ili porokom poput cigarete, ali i teškom hranom.
Isto tako, buđenje u ovo vreme povezano je uz osećanja poput tuge i žaljenja što može značiti da vam se u životu dogodilo nešto negativno i depresivno, što niste u potpunosti prihvatili ili rešili.

Ako se budite između 5 i 7 sati
Ovo vreme povezano je s debelim crevom koje se tada čisti i obnavlja. Ovaj proces vrlo je važan za čitav organizam, a buđenje u ovo vreme može značiti da je telo dehidrirano i da mu nedstaje vode.
Što se emocija tiče, buđenje između 5 i 7 sati ujutru povezano je s osećajima nestrpljenja, praznine i nesigurnosti. Isto tako, to može značiti da vam u životu fali promene, kretanja i ulaganja u sebe.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radnim danima: 8h-20h,
  subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radnim danima: 8h-20h
  subotom: 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  ponedeljak-petak: 9h-20h
  subotom i nedeljom: 9h-20h
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem