KAKO DA ZA 2 MINUTA SMANJITE APETIT

13.03.2019 | AKTUELNO | Pregleda: 1132 | Autor: | 0

Kineska gimnastika Ći Gong pomaže da se oslobodite osećaja gladi


Ova jednostavna vežba drevne kineske gimnastike – Ći Gong, pomoći će vam da se rešite osećaja gladi.
Kineski ći gong majstori tvrde, da ova tehnika 100% blokira osećaj gladi. Vežbu treba da praktikuju svi oni koji se hrane nredovno ili jedu previše, kao i oni koji stalno žele nešto da pojedu.
Kako se izvodi:
Pre izvođenja vežbe popijte čašu (200 ml) tople vode.
Izaberite naslon za ruke – srednje visoku stolicu ili sto. Naslonite se laktovima na naslon stolice ili se naslonite dlanovima na sedište stolice.
Visinu naslona izaberite tako da vam bude maksimalno udobno, a kičma savijena (telo i noge treba da čine ugao od oko 90 stepeni).
Duboko udahnite i istovremeno uvucite stomak koliko god možete. Zadržite dah 3-4 sekunde. Izdahnite i opustite stomačne mišiće. Ponovite 10 puta. Osećaj gadi će nestati odmah ili nakon nekoliko minuta.
Da biste unosili manju količinu hrane za jedan obrok, radite ovu vežbu 10-15 minuta pre obroka. Na taj način osećaj sitosti se javlja brže nego obično. Najbitnije, raditi ovu disajnu vežbu odmah čim vaša ruka potegne za nečim u frižideru.

U čemu je suština vežbe:
Za vreme izvođenja vežbe abdominalni mišići “premeštaju” deo želudačnog soka i osećaj gladi nestaje. Vremenom, želja da se prezalogaji nestaje i počinjete da osećate glad samo tada, kad je organizmu zaista potrebna hrana.
Čim osetite želju da pojedete nešto, znači da se u želucu pojavila manja količina želudačnog soka. Popijte čašu tople vode i uradite disajnu vežbu 5-10 puta.


Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radnim danima: 8h-20h,
  subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radnim danima: 8h-20h
  subotom: 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  ponedeljak-petak: 9h-20h
  subotom i nedeljom: 9h-20h
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem