TUMOR S METASTAZAMA SE POVUKAO

09.03.2019 | AKTUELNO | Pregleda: 1758 | Autor: | 0

Prognoze nisu bile dobre za Roba Moberija, ali on je, zahvaljujući promenjenoj ishrani, danas zdrav čovek


Otac dvoje dece, Rob Moberi, kome su doktori davali samo još nekoliko nedelja života, pobedio je rak debelog creva u četvrtoj fazi, nakon što je postao vegan.
Rob Moberi (43) bio je hospitalizovan u julu 2012. s dijagnozom perforiranog debelog creva, a ispitivanja su otkrila da je imao rak koji se proširio na creva, limfne čvorove i jetru. Lekari su bili mišljenja da je ovom konobaru iz Las Vegasa trebalo ugraditi kolostomsku vrećicu, nakon čega sledi ileostomija, hemoterapija i terapija zračenjem.
Međutim, nakon operativnih zahvata i prvog kruga terapija, budući da je bio malaksao, doktor je rekao da je potrebno neko vreme da očisti telo od hemikalija, pre nego što nastavi s lečenjem.
U novembru 2012. započeo je s biljnom ishranom i prešao na alkalnu dijetu sa svojom suprugom, vegetarijankom Amandom (39), nakon istraživanja koja su pokazala da šećeri i prerađena hrana podstiču rast tumora. Kada je došao na sledeću kontrolu, početkom 2013. godine, rak se smanjio za gotovo 80%.

Sada slavi pet godina kako je izlečio rak, podiže svoje dvadesetomesečne blizance i radi u malom karitativnom preduzeću koje se bavi borbom protiv raka, a koju je pokrenuo, nastojeći da pomogne drugim bolesnicima. Njegova priča postala je viralna nakon što ju je na Tviteru objavila kantri zvezda Tim Makgrou.
„Ne želim da zvučim kao neki militantni vegan i da prisiljavam sve obolele od tumora da pređu na biljnu isehranu, ali kad me neko pita šta je meni pomoglo, kažem onako kako jeste - pomogli su mi veganska ishrana i zdrav način života”, rekao je Rob za Dejli mejl.

Kada mu je dijagnostikovan rak, Rob je bio zapanjenjen jer u porodici nije imao nikakvu predistoriju te bolesti, hranio se zdravo i svaki dan je trčao. Godinu dana imao je simptome, kao što su naduvenost i krv u stolici, ali mislio je da je to sindrom iritabilnog kolona ili da je nešto pojeo. S obzirom da nije imao zdravstveno osiguranje, odlučio je odgoditi posetu lekaru.
„Sećam se da je doktor posadio Amandu i mene i rekao kako su mi izgledi za ozdravljenje osam posto. Svet nam se srušio. Tada još nismo bili venčani, ona je mogla da ode, ali ostala je, i to je bio znak prave ljubavi. Nedugo nakon toga smo se verili, a dva dana posle mojih operacija i venčali. Bio sam spreman na sve samo da pobedim bolest. Isprva sam bio vegetarijanac, a onda sam postao radikalni vegan. Tako sam ozdravio”, zaključio je svoju priču Rob Moberi.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem