DA VAM SE VIŠE NE VRTI U GLAVI

10.03.2019 | AKTUELNO | Pregleda: 1132 | Autor: | 0

Svaki petnaesti pacijent koji poseti lekara to čini zbog vrtoglavice ili nekog poremećaja ravnoteže


Kako bi se otkrilo šta je uzrok vrtoglavice i svih ostalih simptoma koji se uz nju javljaju, biće vam potrebno više od jednog lekara. Naime, u dijagnostici učestvuju neurolog, fizijatar, otoneurolog, neurotraumatolog, oftalmolog, otorinolaringolog, a nekada i internista...

Šta da radite ako se javlja i mučnina?
Možda vam je već poznato da ništa ne leči mučninu toliko efektno kao čaj od đumbira. Uzmite svež đumbir i iseckajte koren što sitnije, možete ga i izrendati. U jednu šolju ide jedna kašika đumbira. Stavite ga u vrelu vodu i ostavite ga neka pušta sokove narednih deset minuta. Ispijte čaj dok je još topao. Možete ga piti maksimalno tri puta na dan. Poboljšanja ćete osetiti već nakon nekoliko dana.
Izuzetno je važno uzimati dovoljno vitamina C, kako biste se otarasili vertiga.
Dakle, preporučuje se često ispijanje limunade, sokova od pomorandže. Jedite što više citrusnog voća, a možete uzimati i tablete vitamina C. Neće škoditi ni ako preterate, jer se višak svakako izbaci putem mokraće i ne ostavlja nikakve posledice.

Kako se vertigo leči?
Ljudi koji pate od vertiga nikako ne treba da uzimaju sedative, naročito ne na svoju ruku. Kada se uspostavi dijagnoza, obično se pacijentima daju lekovi koji će smanjiti njihove simptome. To su lekovi koji smanjuju osećaj mučnine i nagle nesvestice. Terapija je drugačija ako su vrtoglavice rezultat bakterijske upale srednjeg. Samo u tom slučaju uzimaju se antibiotici.
Dakle, ne postoji jedinstven lek za vrtoglavicu, sve zavisi od bolesti koja vam je ustanovljena.
Ukoliko osetite vrtoglavicu u određenom položaju, izbegavajte ga.
Najstrožije je zabranjeno ispijanje crne kafe, alkohola i pušenje cigareta. Uz lekove se obično preporučuje i poseban oblik dijete, u kojoj ima malo soli i dosta povrća. Mnogo šetajte i krećite se. Neke pacijente doktori šalju i na fizikalnu terapiju. Ako vam se vrtoglavica stalno javlja u ležećem položaju, jedini način za izlečenje je hirurški zahvat.


Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem