BILJKA KOJA UPIJA SVA ŠTETNA ZRAČENJA

10.03.2019 | AKTUELNO | Pregleda: 2277 | Autor: | 0

Držite je pored kompjutera, sačuvaće vam zdravlje!


Malo ko bi poverovao da štetna zračenja ponekad mogu da budu i korisna, pogotovo za rast divne ukrasne biljke spatifilum, poznatije kao mirni ljiljan.

Spatifilum ima još jedan popularan naziv - ženska sreća. Postoji verovanje da ova biljka donosi sreću svojoj vlasnici. Ako neudatoj devojci poklonite spatifilum, u najskorijem vremenu ona će srediti lični život. Ako je poklonite udatoj dami - u porodici će se roditi dete.

Suprotno očekivanjima, pokazalo se da ova biljka buja kada se nađe u blizini televizora, kompjutera i drugih električnih aparata koji emituju zračenje. Naime, spatifilum ima sposobnost da apsorbuje elektrostatički naboj koji emituju televizijski i kompjuterski ekran, pa je zbog toga postao omiljena cvetna dekoracija u stanovima i kancelarijskim prostorima koji su prepuni elektronike.

Kako spatifilum neutrališe zračenje?
patifilum koji se nalazi u blizini aparata upija elektrostatičku energiju i pretvara je u hemijsku, dok energiju iz fotosinteze koristi za svoje metaboličke procese i rast.
Kao rezultat, spatifilum će početi da dobija nove bujne listove i brojne cvetove. Ova biljka nije samo odličan čistač jonizujućeg zračenja već i najlepši predstavnik porodice kozlaca, čiji se trajni beli cvetovi mogu rezati i staviti u vazu kao ukras.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h,
  subotom 9h-15h
  nedeljom 9h-14h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h
  subotom 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  radno vreme
  10h-22h radnim danima
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net