PRITISAK SKAČE ZBOG LEKOVA, KAFE I KOKTELA

06.03.2019 | AKTUELNO | Pregleda: 583 | Autor: | 0

Jaki sirevi, neke vrste mesa i soja takođe mogu ubrzati krvni pritisak


Krvni pritisak nije povezan samo s našim genima, on zavisi od našeg i od načina života. Na njega utiču dijeta, vežbanje, navike u vezi spavanja i mnogi drugi faktori.
Lekovi koji se uzimaju bez recepta utiču na krvni pritisak. To mogu biti Brufen i sve njemu slične tablete, ali i lekovi koji se obično koriste kod psihičkih problema, terapije za rak i sredstva za kontracepciju. Ipak, lekari savetuju da ne prestajete da uzimate redovnu terapiju bez konsultacije sa lekarom.

Alkohol i kofein utiču na visok pritisak, a stručnjaci preporučuju da ne unosite više od dve-tri šolje kafe dnevno, što je preporučena doza ukoliko ne želite da previše podignete krvni pritisak. Slično dejstvo imaju i kokteli.

Dodaci ishrani i razne kombinacije u hrani takođe mogu sa izazovu probleme s pritiskom. Jaki sirevi, neke vrste mesa i soje imaju visok nivo tiramina, supstance koja podiže pritisak.


Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem