ISTOPITE BUBREŽNE KAMENCE

AKTUELNO | Pregleda: 290 | Autor:

Propolis, borovnice, brusnica, med i limun, proverena su sredstva koja preporučuju mnogi lekari


Savet ruskog lekara Jojriša: za lečenje peska u bubrezima potrebno je uzimati mešavinu maslinovog ulja, meda i soka od jednog limuna, po jednu kašiku tri puta dnevno.

Prema mišljenju engleskog lekara Mojfeta, pčelinji otrov otapa pesak i bubrežne kamence.
Naučnik Artemov (1941) pratio je dvadeset i dva bolesnika koji su imali napade kamena u bubregu i reumatizam. Pri ponovnom lečenju istih bolesnika, napadi su izostali, i u sledeće dve godine nisu se pojavili. Artemov je zaključio da pčelinji otrov pomaže razgradnji kamenaca i zrnaca peska u mokraćnim kanalima.

U knjizi Pčele i medicina, ruski lekar Jojriš 1974. poručuje: „Kod lečenja peska u bubrezima potrebno je uzimati mešavinu maslinovog ulja, meda i soka od jednog limuna, po jednu kašiku tri puta dnevno.”
Narodna medicina preporučuje polen, pomešan sa maslinovim uljem i limunovim sokom u odnosu 1:1:1. Uzimamo jednu kašiku mešavine otopljene u čaši tople vode, jedan do dva sata pre jela. U terapiji pomaže med, koji deluje diuretično, detoksično, protivupalno, protivmikrobno i podstiče imunitet.

Preporučuje se i 20% vodeni rastvor propolisa, i to jedna kašika tri puta dnevno, ili 30-40 kapljica 30% alkoholnog ekstrakta propolisa u čaši vode ili mleka.
Narodna medicina preporučuje i čaj od brusnice, odnosno crvenih borovnica, po sledećem receptu: Dvadeset grama lista brusnice skuvamo u čaši vode pa dodamo kašiku meda. Pijemo tri puta dnevno. Apiterapija traje jedan do dva meseca.

Komentari