SAMO ZA DAME: TERAPIJA KAFENISANJEM

26.02.2019 | AKTUELNO | Pregleda: 270 | Autor: | 0

Ispijanje pića sa prijateljicama uz obaveznu analizu bitnih životnih pitanja, možda bi moglo da postane rešenje za bolje mentalno zdravljeŽene bi, po savetu israživača sa Oksforda, trebaloda izlaze dva puta nedeljno s prijateljicama kako bi poboljšale svoje zdravlje.
Robin Dunbar, psiholog i autor istraživanja, rekao je da je opšte zdravlje žene mnogo bolje ukoliko se ona dva puta nedeljno sastaje sa svojim prijateljicama na turi kafe (ili piva) i trač-partiji.

"Kažemo dva puta nedeljno, jer je to količina vremena koju najčešće provodimo s prijateljima i porodicom. Takvo druženje važno je za oba pola, jer pozitivno utiče na emocionalno i fizičko zdravlje", rekao je Dunbar za Hafington post.

Istraživanje je pokazalo da žene najbolje komuniciraju kroz smeh, prepričavajući šale i razgovarajući o svojim suparnicama. Sve to ima i zdravstvene prednosti - ubrzava vreme oporavka od bolesti, jača imunitet, smanjuje nivo anksioznosti i uopšteni čini ih boljim osobama.

Ipak, istraživači su primetili da samo dve od pet žena jednom nedeljno izlaze s prijateljicama, a procenat je još manji kada osnuju porodicu. Takođe, žene u proseku posvećuju malo vremena negovanju prijateljskih odnosa.Tagovi:

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem