KAKO IZLEČITI PREHLADU ZA JEDAN DAN

AKTUELNO | Pregleda: 589 | Autor:

Tri proverena napitka: od soli i vitamina C, crnog vina i bibera i piva i cimetaZa efikasnu borbu protiv prvih simptoma prehlade u početnoj fazi, napravite jedan od ovih napitaka, sastojke sigurno imate: limun, cimet, biber, pivo...
Tri jednostavna ali efikasna i proverena narodna recepta pomoći će vam da se izborite sa početnim simptomima prehlade i gripa, zaustaviće i spečiće napredovanje bolesti:

1
Ovaj napitak je prirodna zamena za popularani coldrex i fervex, koji možete napraviti kod kuće.
U litar i po prokuvane i ohlađene vode, do sobne temperature, dodajte supenu kašiku krupne soli (poželjno morske), sok od jednog limuna i jedan gram askorbinske kiseline. Askorbinsku kiselinu ima šumeća tableta ili vitamin C u prahu.
Po želji, možete zasladiti kašikom meda. Dobro promešajte i popijte ovaj rastvor u roku od jednog i po sata. Po potrebi, ponovite još jednom.

2.
Ugrejte decilitar crnog vina, dodajte četvrt kašičice mlevenog bibera i kašiku meda. Promešajte i popijte toplo pred spavanje.

3
Flašu piva od 0,5 l (tamnog ili svetlog) sipajte u šerpicu i ugrejte da bude vruće. Skinite sa vatre, dodajte dve kašike meda, prstohvat cimeta i karanfilića i promešajte. Pijte u toku večeri, pred spavanje, u malim gutljajima.
Ovaj napitak omekšava i smanjuje kašalj, ima antiinflamatorno dejstvo, podstiče znojenje koje izvlači prehladu iz organizma.
U sva tri slučaja možete prirodnim pitem pobediti prve simptome prehlade i gripa za jedan dan.


Komentari