REUMA: MELEMI I OBLOZI

07.02.2019 | AKTUELNO | Pregleda: 494 | Autor: | 0

Zapaljenje zglobova i bolove u kičmi, rukama i nogama ublažite uz cimet, kantarion, ruzmarin ili propolis

Ako imate problema sa zapaljenjem zglobova i regeneracijom hrskavice, suočeni ste sa čestim i jakim bolovima u kičmi, rukama i nogama, med, propolis i lekovito bilje olakšaće vam vakodnevni život.

Osteoartritis
Kombinacija pčelinjih proizvoda (med, matični mleč, propolis) i gljive šitake daje izvanredan efekat kod motoričkih sposobnosti i obezbeđuje potrebne hranljive materije zglobovima i imunom sistemu. Preporučuje se u slučaju osteoartritisa, reumatoidnog artritisa i gihta.

Tretman od četiri dana
Dva kilograma meda pomešajte sa dve kašike sitno samlevenog lista i po dve kašike cveta kantariona, lista ruzmarina, cveta brđanke, lista belog jasena, lista breze i rizoma i korena zglobače. Ostavite na sunčanom mestu dvadesetak dana pa mažite obolela mesta četiri dana uzastopno. Napraviti pauzu od petnaest dana, a nakon toga ponovite tretman.

Med i matični mleč ublažavaju grčeve
Stavite u stakleni sud 9 grama matičnog mleča i 250 grama prirodnog meda i dobro ih izmešajte drvenom ili plastičnom kašikom (nikako metalnom). Stakleni sud prekrijte crnom platnenom krpom i stavite na mračno i hladno mesto. Pre nego što uzmete med, usta dobro isperite mlakom vodom. Uzimajte po jednu kafenu kašičicu pre doručka i večere.
Mešavinu meda i mleča možete staviti i pod jezik i držati je oko minut dok se dobro ne istopi, a zatim je progutati.

Obloge i masti
Vosak i maslinovo ulje
Pčelinji vosak lagano zagrevati, uz dodatak maslinovog ulja, zatim napraviti smešu u obliku lepinje i priviti na oboleli deo tela da stoji preko noći.

Vruć propolis
Zagrejan propolis zamesiti, istanjiti i napraviti tanku lepinjicu pa staviti na bolno mesto i držati tokom cele noći. Terapija traje sedam dana.

Propolis-mast
Pre odlaska na spavanje, na bolna mesta možete utrljajti propolis-mast ili kremu. To neće mnogo uticati na samu bolest, ali bi trebalo da ublaži bolove.

Med, cimet i mlaka voda – za masiranje
U dve kašike mlake vode staviti kašiku meda i kašičicu cimetovog praha. Smesu dobro izmešati i polako masirati bolne delove tela.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h,
  subotom 9h-15h
  nedeljom 9h-14h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h
  subotom 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  radno vreme
  10h-22h radnim danima
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net